Απολογία Χατζηδακη για το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος έχει προκληθεί από το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες που αποφάσισε να ανακοινώσει μετεκλογικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Ο οποίος μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη για να δηλώσει ότι… εφαρμόζει δίκαιη πολιτική!

Βγήκε λοιπόν στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News να μιλήσει για το νέο νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και τόνισε πως δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, αλλά μέτρα για να πληρώσουν όσοι πρέπει.

«Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε έχουμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν υπάρχει νέος φόρος, υπάρχει αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Δεν αλλάζουμε τους φορολογικούς συντελεστές, λέμε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και επειδή το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω του μισθού του. Εφαρμόζουμε δίκαιη πολιτική.

Δεν μπορούμε να ακούμε «κάντε κάτι για τη φοροδιαφυγή» κι όταν κάνουμε κάτι παρόμοιο με προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, να λέμε “όχι, να εφαρμόσετε μόνο τα ηλεκτρονικά εργαλεία”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ