Ανατριχιαστικές εικόνες ναρκωτικών στην Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απο τον Γιώργο Π. Αποστολόπουλο

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Αγίου Παυλου-πλατείας βάθης-Αγίου Κωνσταντίνου και Μουσείου-Ιουλιανού συνεχίζεται.
Στην Επιστολή του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής που επισυνάπτω, αποτυπώνεται η οικτρή πραγματικότητα. Οι φωτογραφίες την επιβεβαιώνουν.
Ναρκωτικά, εγκληματικότητα, πορνεία, στρωματσάδες, βανδαλισμοί και μεταναστευτικό βιάζουν τις γειτονιές. Ντροπιάζουν την Ελλάδα και την Αθήνα.

Λύσεις υπάρχουν και τις έχω θέσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προκειμένου να μεταφερθούν προς της Κυβέρνηση που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ενώ και ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν την πιέζει αρκετά:

Αποκέντρωση των δομών, ένταξη όλων των χρηστών στα προγράμματα απεξάρτησης, δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης σε νοσοκομειακές μονάδες για όσους δεν μπορούν να απεξαρτηθούν, δίωξη-εκρίζωση του εμπορίου και κατόπιν όλων αυτών, απαγόρευση της δημόσιας χρήσης.

Εξάλλου και οι ίδιοι χρήστες σε συνεντεύξεις που έχω πάρει εκφράζουν την άποψη ότι η εγκατάσταση δομών δίπλα στις πιάτσες διευκολύνει το εμπόριο…

IMG 6911 IMG 6910 IMG 6909 IMG 6908

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ –ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ

Τηλ. Επικοινωνίας : 6974 336575 Σπύρος Καλαμπόκης e-mail : [email protected]

Κύριε Υπουργέ,

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερη και
ασφαλή διαβίωση των πολιτών, με την αποδέσμευση τουλάχιστον 2.500 αστυνομικών από υπηρεσίες φύλαξης υψηλών προσώπων, κάτοικοι και επαγγελματίες, φορείς της συνοικίας μας στον Αγ. Παύλο , νιώσαμε ανακούφιση πιστεύοντας ότι κάτι θα αλλάξει στη «δύσκολη» και με πολλά προβλήματα παραβατικότητας περιοχή που ζούμε κάτω από την Ομόνοια.

Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που έχουμε τόσο με τη Δημοτική Αρχή, όσο και με την Υποδ/νση Περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά αλλά δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τις εικόνες που βλέπουμε και την κατάσταση που βιώνουμε έξω από τα σπίτια μας, τα σχολεία μας και τους δημόσιους χώρους.

Η ανεξέλεγκτη χρήση και εμπορία ναρκωτικών, οι κλοπές σε διερχόμενους πολίτες, σταθμευμένα αυτοκίνητα, εισόδους πολυκατοικιών και καταστήματα συνθέτουν μια εκρηκτική κατάσταση. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, με κίνδυνο δημιουργίας ανεξέλεγκτων κοινωνικών φαινομένων και αυτοδικίας.

Ζητάμε την ενίσχυση των ημερήσιων αλλά και λειτουργία νυχτερινών περιπολιών, που θα αποτρέψει την παραβατικότητα, αλλάζοντας την εικόνα που βιώνουμε καθημερινά. Ταυτόχρονα ευελπιστούμε στη συνεργασία και άλλων συναρμοδίων φορέων και υπουργείων και της Δημοτικής Αρχής για μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης χρήσης και εμπορίας ουσιών, που παράγει μέρος αυτής της παραβατικότητας.

Επίσης ζητάμε μια άμεση συνάντηση και συνεργασία με σας, αλλά και με την Υποδ/νση περιπολιών, η οποία εδώ και καιρό μαζί μας βιώνει και αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ