Φοροδιαφυγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Ο μοναδικός τρόπος για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή (ασφαλώς δεν είναι μετρήσιμη επιστημονικά, αλλά υποθετική), είναι η καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης – η οποία όμως προϋποθέτει βιώσιμους φορολογικούς συντελεστές, σωστό φορολογικό σύστημα (εσόδων-εξόδων με γραμμικό φόρο 15%), καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της πολιτικής διαφθοράς, καθώς επίσης, κυρίως, ανταποδοτικότητα των φόρων.

Δεν γίνεται να έχουμε φόρους Σκανδιναβίας και υπηρεσίες τριτοκοσμικής χώρας – ούτε να πληρώνουμε φροντιστήρια για τα παιδιά μας (κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, οπότε είναι συνώνυμα με φόρους), ιδιωτική υγεία κλπ.

Επομένως, το να φέρνει η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο με επί πλέον τεκμήρια και μάλιστα αυτή τη φορά με τεκμήρια κερδοφορίας (αν είναι δυνατόν!), θεωρείται κάτι περισσότερο από απαράδεκτο – πόσο μάλλον με συμπλήρωμα το χαφιεδισμό.

Οφείλει λοιπόν να το πάρει άμεσα πίσω και να δρομολογήσει σταδιακά τις παραπάνω προτάσεις μας – αφού διαφορετικά θα δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία μας που παραπαίει για πολλά χρόνια τώρα, με την επόμενη χρεοκοπία να διαγράφεται ήδη στον ορίζοντα. Η διάσωση πάντως του κράτους με νέους φόρους, δεν προσφέρει τίποτα – αφού έτσι θα χρεοκοπήσουν πρώτα οι Έλληνες και αμέσως μετά το δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ