Ο εθνικισμός των «άλλων» και οι ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύριο εορτάζεται από μεγάλη πλειοψηφία του λαού η επέτειος του Πολυτεχνείου, δηλαδή πρώτη νίκη του λαού, δια των φοιτητών, ενάντια στον φασισμό. Δηλαδή τον Εθνικισμό. Η εορτή θα ολοκληρωθεί όπως κάθε χρόνο με πορεία διαμαρτυρίας των που συμμετείχαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οποίες ΗΠΑ, παράξενο, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν γι αυτό.

Συμπεριφέρονται, αν όχι «φιλόξενα» εντελώς αδιάφορα, πράγμα που προκαλεί απορίες. Μήπως τους αρέσει;

Μήπως; Η μη τυχόν αντίδραση αυτών πολύ ολίγον απέχει από την, τυχόν, ικανοποίηση αυτών. Και αυτό δύναται να εξηγηθεί λογικά πως ίσως όταν ακούνε «εθνικισμό» αλλού, ανησυχούν για τυχόν μετάδοση αυτού στις διάφορες εθνότητες που συγκροτούν τις ΗΠΑ.

Ανησυχούν διότι αν αυτό συμβεί…όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες. Και αυτός θα πρέπει να είναι και ο λόγος που βρίσκονται όχι απλά «γατζωμένοι» αλλά κολλημένοι επάνω στα Δημοκρατικά ιδεώδη, έστω όπως οι ίδιοι τα νιώθουν, και τα εφαρμόζουν στη χώρα τους.

Όμως εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως άλλο ο «εθνικισμός» και άλλο ο Εθνικός ή ο Εθνισμός ή ο πατριωτισμός για όποιον θέλει να το δείχνει. Δεν είναι κακό, αφού και στις ΗΠΑ ακόμα αυτό όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά και συντηρείται με τις κατά καιρούς παρελάσεις εθνοτήτων προέλευσης, και μέχρι εκεί!

Διπλές σημαίες άλλωστε τις στολίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ