Δεν θέλουν να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, αλλά να ωραιοποιήσουν τις στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Η κυβερνητική κουτοπονηριά

«Η ΕΛΣΤΑΤ μετρά στον υπολογισμό του πληθωρισμού την τιμή μονάδας ενός προϊόντος. Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι, τα περισσότερα προϊόντα με προωθητική ενέργεια πωλούνται φτηνότερα από την τιμή μονάδας – αλλά αυτή η φτηνότερη τιμή δεν καταγράφεται στον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται υψηλότερος. Με τη διάταξη για τη «μόνιμη μείωση τιμής», προσπάθησε η κυβέρνηση να αναλάβει αυτή τον έλεγχο των προωθητικών ενεργειών»!

Με απλά λόγια, ο λόγος που ο υπουργός ανάπτυξης έφερε τη διάταξη για μόνιμες μειώσεις τιμών, δεν είναι για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, αλλά για να ωραιοποιήσει τις στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ – αφού στην ουσία αλλάζει το μέτρο σύγκρισης με το παρελθόν και τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς (εκπτώσεις).

Αυτού του είδους τα κουτοπόνηρα τεχνάσματα σημαίνουν πως οι Έλληνες θεωρούνται ηλίθιοι από την κυβέρνηση τους – ενώ ασφαλώς δεν μπορούν να βρουν άκρη στα Σ/Μ, με τα δεκάδες πολύχρωμα καρτελάκια που έχουν (σκόπιμα προφανώς) πλημμυρίσει τα ράφια τους. Κυριολεκτικά ντρέπεται κανείς για αυτές τις κυβερνητικές κουτοπονηριές και τις σοβιετικές τακτικές – δεν μας αξίζουν ως Έλληνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ