Η αναγέννηση του ιστορικού Σωματείου της Χαλκίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών»

Μετά από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών», το οποίο είναι το αρχαιότερο της Εύβοιας. Ιδρύθηκε το έτος 1935 και έχει τοπικά τμήματα στη Χαλκίδα και σε όλες τις άλλες πόλεις της Εύβοιας (Κύμη, Αλιβέρι, Κάρυστος, Ιστιαία κλπ.).

Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος της Χαλκίδας εκλέχτηκε η πρώην Πρωθυπουργός – επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με την ελπίδα όλων των Χαλκιδέων ότι, λόγω της εμπειρίας της και των δοκιμασμένων διοικητικών ικανοτήτων της, σε συνεργασία και με τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όλοι αξιόλογα και διακεκριμένα πρόσωπα της Χαλκιδαϊκής κοινωνίας, θα κατορθώσει να, επαναφέρει στην προηγούμενη ακμή του αυτό το ιστορικό, επιστημονικό – πολιτιστικό Σωματείο.

Όπως παλαιότερα που διοργανώνονταν σημαντικά συνέδρια και εκδηλώσεις, γίνονταν επιστημονικές εκδόσεις βιβλίων και είχαν αναπτυχθεί συνεργασίες με σωματεία και φορείς των πόλεων της Νότιας Ιταλίας και Σικελίας, οι οποίες είχαν ιδρυθεί, κατά την αρχαιότητα, ως αποικίες της Χαλκίδας, η οποία ήταν ισχυρή ναυτική δύναμη.

Το σωματείο στεγάζεται στο εμβληματικό διατηρητέο κτίριο «το Σπίτι με τα Αγάλματα», που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας της Χαλκίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ