Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

“Υπερδιπλασιάστηκαν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις το 2022 σε σχέση με το 2021. Οι καταγραμμένες πράξεις που αφορούν πλειστηριασμούς, αυξήθηκαν κατά 140,7% – ενώ οι καταθέσεις κατασχετήριων εκθέσεων, έκαναν άλμα 141%!”

IMG 7578

Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ που εκθειάζουν και ανταμείβουν οι εταιρίες αξιολόγησης: την προθυμία δηλαδή της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τόσο τη δημόσια, όσο και την ιδιωτική περιουσία, καθώς επίσης να επιτρέψει τη ληστεία των Ελλήνων από τις τράπεζες, από τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και από το κράτος, με την υπερφορολόγηση τους.

Όσον αφορά το τελευταίο, η διατήρηση των ίδιων φορολογικών συντελεστών στις αυξημένες τιμές, η αδικία δηλαδή, θα οδηγήσει δυστυχώς στην άνοδο της φοροδιαφυγής – κάτι που είναι από χρόνια γνωστό στην οικονομική επιστήμη.

Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν τα νέα χαράτσια με τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα οποία είναι στην ουσία συνώνυμα με την κατάργηση των λογιστικών τους βιβλίων – εκτός του ότι ένας μεγάλος αριθμός θα προβεί στην αναστολή του επαγγέλματος του είτε πραγματικά, είτε επιλέγοντας την παραοικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ