Ο “χορτάτος” υπουργος και η ανησυχία του Μαξίμου ότι στην διαπλοκή εχουν ξεκινησει την αναζητηση αντικαταστάτη του Κυριάκου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος με την σοφία και την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, φρόντισε έγκαιρα, λίγες ημέρες μετά τις πρώτες εκλογές και το θρίαμβο του 2019, να δομήσει ένα φεουδαρχικό σύστημα διοίκησης, το οποίο ονόμασε εύηχα, «επιτελικό κράτος».

Η πορεία τον δικαίωσε. Επί τέσσερα και πλέον χρόνια, οι υπουργοί είχαν το ρόλο αμνού σε ένα καλοφροντισμένο χωράφι με τριφύλλι. Όπου οι πάντες τρώνε κρατώντας το κεφάλι χαμηλά, χωρίς να βγάζουν άχνα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, ένας υπουργός, από τους πλέον χορτάτους και επιτυχημενους μαλιστα, φαίνεται ότι αρχιζει να σκεφεται την επομενη μερα. Και οι κινήσεις του, ερήμην του Κυριάκου, θεωρούνται και αξιολογούνται από το Μέγαρο ως εξαιρετικά ανησυχητικές.

Ενδεικτικα συναντησε ολιγάρχη, ο οποίος διαθέτει μιντιακό όμιλο και εσχάτως εχει ξεκινησει κριτικη στην κυβέρνηση. Μαζί τους μάλιστα στο ραντεβού, ήταν και ο εκπροσωπος νεοδιαπλεκομενης παρεας αλλα και πρεσβης ξενης δυναμεως ιδιαιτερως δραστηριος , κυριως για την δικη του ατζεντα.

Ειχε ομως αλλη μια ενδιαφερουςα μυστικη συνάντηση με νεο εθνικό ολιγάρχη, ο οποίος «χτίζει ότι χτίζεται» . Μαζι τους αυτη την φορα και πανίσχυρος τραπεζίτης.

Υπό άλλες συνθήκες, η κεφαλή του συγκεκριμένου υπουργού, θα είχε παρθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Δυστυχώς όμως, λόγω του παρελθοντος του βρισκόταν στην καλύτερη πλευρά του χωραφιού. Γεγονός που τον έχει καταστήσει κοινωνό και εταίρο υποθέσεων που αγγίζουν την καρδιά του συστήματος.

Γι’ αυτό, το Μαξίμου θεωρεί την συγκεκριμένη περίπτωση εξαιρετικά σοβαρή και ψάχνει τρόπο αντιμετώπισης…

Η εντύπωση ότι στην διαπλοκή εχουν ξεκινησει την αναζητηση αντικαταστάτη του Κυριάκου, ειναι διαχυτη Και ο συγκεκριμένος υπουργός έχει υψηλότατη δημοφιλια.

Βέβαια η διαπλοκή ουδέποτε είχε επιτυχείς προβλεψεις και επιλογες αλλα μενει να φανει.

Πηγή: Κύριος Μαξιμος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ