Ναρκωτικα και νεολαία: Σοκαρουν τα στοιχεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοένα και αυξανόμενη αποδεικνύεται η τάση που φέρνει τους νέους εγκλωβισμένους στην δίνη και στον σκοτεινό δρόμο των ναρκωτικών, σύμφωνα με όσα καταγράφονται από τον θεραπευτικό οργανισμό «ΚΕΘΕΑ Έξοδος».

Εντοπίζεται εξάλλου πως υπάρχει μετατόπιση μεγαλύτερης μερίδας νέων χρηστών και προς την χρήση και διακίνηση κοκαΐνης. Όπως σημείωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ-Έξοδος Σωτήρης Μπουντής: «Τα τελευταία χρόνια μια νέα τάση σε ευρεία κλίμακα εντοπίζεται σε νέες γενιές που εμπλέκονται με τη χρήση των ναρκωτικών, ξεπερνώντας τα όρια της χρήσης του χασίς και που οδηγούνται πολύ πιο εύκολα σε άλλα ναρκωτικά με κυρίαρχη την κοκαΐνη και όχι μόνο».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Μπουντή: «Αυξάνονται και τα περιστατικά των διακινήσεων τέτοιων ναρκωτικών, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από νέες ομάδες ανθρώπων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοινωνικό πρόβλημα που στηρίζεται πάνω στα σημερινά αδιέξοδα πολλών ανθρώπων και που έχει ως αποτέλεσμα την παραβατικότητα, τα ναρκωτικά και την βία».

Ο κ. Μπουντής επισημαίνει πως υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων και της υποστήριξης των νέων ανθρώπων, τονίζοντας πως χρειάζεται να ενισχυθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ. Παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό του εκτιμώντας ότι «είναι προβληματικές οι πρωτοβουλίες της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Υγείας. Το υπουργείο έχει ως στρατηγικό στόχο την δημιουργία μιας ενιαίας διοίκηση του πεδίου των εξαρτήσεων χωρίς να το δίνει βαρύτητα στο επιστημονικό έργο, την θεραπευτική δουλειά στις δομές και την δημιουργία ενός αξιόπιστου και επαρκούς πλέγματος υπηρεσιών για τους πολίτες με προβλήματα εξάρτησης, από την πρόληψη, μέχρι την θεραπεία και την επανένταξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ