Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Χαμός στην Τουρκια με τα γραφικά της Ερτ: Η περιοχή της Θράκης στην Τουρκία εμφανίστηκε στο βάθος με ελληνικά χρώματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιεργα πράγματα, λίγες μόνο μέρες πριν την επισκεψη Ερντογαν στην χώρα μας, στην Ερτ η περιοχή της Θράκης στην Τουρκία εμφανίστηκε στο βάθος με ελληνικά χρώματα.

Χαμός επικρατεί στα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και στο τουρκικό Twitter, εξαιτίας ενός τηλεοπτικού γραφικού που έδειξε χθες βράδυ η ΕΡΤ, στο οποίο απεικονίζονταν ο χάρτης Ελλάδας και Τουρκίας, με ολόκληρη την περιοχή της Θράκης να είναι γαλάζια.

Κάτι που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη χάρτη της Τουρκίας στην Ελληνική Κρατική Τηλεόραση», να γράφουν για «σκανδαλώδη πρόκληση» και «χάρτη-προβοκάτσια» της Ελλάδας και να επισημαίνουν ότι στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 «η περιοχή της Θράκης στην Τουρκία εμφανίστηκε στο βάθος με ελληνικά χρώματα».

Η σκληροπυρηνική Yeni Safak που είναι φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν, γράφει χαρακτηριστικά: «Πρόκληση ‘Θράκης’ από την Ελλάδα: Η κρατική τηλεόραση παρουσίασε τουρκικά εδάφη με την ελληνική σημαία».

Μάλιστα, σε πολλές αναρτήσεις ιστοσελίδων, αλλά και χρηστών, επισημάνθηκε ότι «το κανάλι διόρθωσε το λάθος του σήμερα και χρησιμοποίησε το σωστό γραφικό».

Ένας από τους λογαριασμούς αυτούς, ήταν και της τουρκικής εφημερίδας Akşam η οποία έγραψε ότι «η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση διόρθωσε το γραφικό που δείχνει τη Θράκη με ‘ελληνικά’ χρώματα».

  • Δείτε κάποιες από τις τουρκικές αντιδράσεις (ΜΜΕ και χρηστών):

ΔΗΜΟΦΙΛΗ