Παύλος Γερουλανος για τα Κόκκινα δάνεια: Χρειάζεται μια μεγάλη και αποτελεσματική μεταρρύθμιση που αφορά την κοινωνία, την οικονομία, τα προβλήματα και τις αντοχές τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είτε, λοιπόν, δούμε τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα ως κοινωνικό πρόβλημα, είτε ως οικονομικό, είναι ένα πρόβλημα που έχει πάρει εθνικές διαστάσεις. Ευτυχώς, αντίθετα από άλλα εθνικά προβλήματα, το τι κάνουμε με αυτό το εθνικό πρόβλημα, είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

Και εδώ, χρειάζεται μια μεγάλη και αποτελεσματική μεταρρύθμιση που αφορά την κοινωνία, την οικονομία, τα προβλήματα και τις αντοχές τους.

Σίγουρα, πρέπει να κινηθούμε μέσα στα όρια που κινείται η αγορά και στα όρια τού νόμου τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα όρια αυτά, όμως, έχουν μια ευελιξία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν και την κοινωνία και την οικονομία.

Αν τις αποφασίσει κανείς και τις εξηγήσει σωστά. Και άρα, είναι ειρωνικό να επικαλούμαστε, είτε την αγορά είτε την Ένωση, για να αποφύγουμε κάτι καλό για την πατρίδα μας.

Απόσπασμα από την ομιλία μου, ως εισηγητής τού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην ολομέλεια τής Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση τής Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή τού προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Περισσότερα εδώ: yeroulanos.gr/ethniko-thema-…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ