Το νομοσχέδιο για τον κεφαλικό φόρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Στον τίτλο του αναφέρεται η λέξη «φοροδιαφυγή», για να νομιμοποιήσει το νέο χαράτσι – όπως τα μνημόνια για να συνετίσουν τους διεφθαρμένους Έλληνες, κατά τον Γ. Παπανδρέου που μας εξευτέλιζε διεθνώς για να μας χρεοκοπήσει.

Καμία αναφορά βέβαια στη φοροαποφυγή των αδιάφθορων πλουσίων, από την οποία η χώρα μας χάνει τεράστια ποσά κάθε χρόνο – αλλά μόνο στη φοροδιαφυγή των διεφθαρμένων φτωχών. Ούτε στο ότι ο μέσος όρος των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα αρκετά υψηλότερα από τους μισθωτούς – αλλά μόνο στις εξαιρέσεις.

IMG 8103

Παρεμπιπτόντως, πρόκειται επίσης για την υπεξαίρεση της ψήφου των ελευθέρων επαγγελματιών εκ μέρους της ΝΔ – τους οποίους ενώ προεκλογικά εκθείαζε και υποσχόταν χαμηλούς φόρους, σήμερα τους βρίζει και τους κατηγορεί ως φοροφυγάδες.

Όπως έλεγε δε ο κ. Μητσοτάκης, «είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Πες όχι σε νέους φόρους. Μαζί σταματάμε τη φοροκαταιγίδα»!

Φαίνεται όμως πως η ΝΔ θεωρεί πια τους μισθωτούς ως πελάτες ψηφοφόρους της – τους οποίους τοποθετεί εναντίον των ελευθέρων επαγγελματιών με τη δήθεν απαίτηση για φορολογική δικαιοσύνη, κατά τις γνωστές μεθόδους του κοινωνικού αυτοματισμού.

Έχει δε το θράσος η κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως εάν δεν κερδίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτά που τους επιβάλλει, τότε θα πρέπει να κλείσουν – όταν η ΝΔ είχε ετήσια έσοδα 13 εκ. €, έξοδα 57 εκ. € και ζημίες 44,5 εκ. € το 2022, από 34 εκ. € το 2021, με χρέη 435,5 εκ.!

Όταν είναι δηλαδή η ίδια αθεράπευτά χρεοκοπημένη, αλλά δεν κλείνει – αφού ακόμη και αν έδινε όλα τα έσοδα της και τα χρέη της ήταν άτοκα, θα χρειαζόταν σχεδόν 34 χρόνια για να εξοφλήσει. Δεν είναι ντροπή;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ