Σφοδρή επίθεση Μητσοτακη στους Ελεύθερους Επαγγελματίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν μηδενικό εισόδημα. Είναι ή δεν είναι παράλογο αυτό; Κανείς δεν έχει κάνει για να το θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα. Κανείς δεν έκανε κάτι να θεραπεύσει αυτή τη στρέβλωση και αυτή η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη. Ερχόμαστε εμείς για πρώτη φορά», είπε ο πρωθυπουργός. Και δεν έμεινε μόνο εκεί.

Υποστήριξε ότι «ο μέσος μισθωτός πληρώνει στο κράτος περισσότερα από το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών» και ότι «το 4% των ελευθέρων επαγγελματιών εισφέρουν τα μισά φορολογικά έσοδα του συνόλου της ίδιας κατηγορίας».

Ακόμη ανέφερε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίεςεισφέρουν φορολογικά το 0,8% του ΑΕΠ και τώρα θα πάνε στο 1,2%, όταν στην Ε.Ε. ο μέσος όρος είναι 2,1%.

Πολλές φορές ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν επιβάλλει οριζόντια μέτρα και κεφαλικό φόρο. «Αυτή δεν είναι μια οριζόντια παρέμβαση. Οριζόντια παρέμβαση ήταν το τέλος επιτηδεύματος που κρίθηκε συνταγματικό. Και σωστά επιλέγουμε να μην κάνουμε οριζόντια παρέμβαση γιατί δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια εταιρεία με τζίρο 1 εκατ. ευρώ με έναν ελαιοχρωματιστή των 20.000 ευρώ έσοδα», είπε και πρόσθεσε «είναι κάθε άλλο παρά οριζόντια. Όχι μόνο εξαιρεί ομάδες, αλλά αντιμετωπίζει με ευαισθησία».

«Ας είμαστε ειλικρινείς δεν γίνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας να δηλώνει χαμηλότερα από τον βασικό μισθό», ισχυρίσθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και ισχυρίσθηκε ότι «η κυβέρνηση αυτή αναλαμβάνει το κόστος της μεταρρύθμισης αυτής όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Αυτά είπαμε αυτά κάνουμε».

«Πολιτική ευθύνη σημαίνει και πολιτικό θάρρος απέναντι σε κάθε πολιτικό πρόβλημα», είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «καθαρούς κανόνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ