Καρφιά Τσιπρα απο την Ιταλια: Τα αριστερά κόμματα εδώ ασχολούνται περισσότερο με τη Μελονι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Ρώμη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει τις επαφές του. Μάλιστα δημοσίευσε και δυο φωτογραφίες με τον πρόεδρο της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana), Νίκολα Φρατογιάνι και την πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (Partido Democratico), Έλλη Σλάιν.

Όμως ο σχολιασμός του ήταν σαφέστατο μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αποχώρηση και ανακοίνωση του ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» που αποχώρησαν από το κόμμα.

Όπως έγραψε:

«Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία, είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελονι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις. Και κυρίως ότι ο εκλογικός τους νόμος τους προσανατολίζει να εργάζονται με ορίζοντα έναν μελλοντικό εκλογικό συνασπισμό που θα έχει στόχο να ανατρέψει τη Δεξιά από τη διακυβέρνηση.

Η παραγωγή πολιτικής σκέψης αλλά και εναλλακτικής πρότασης πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα -για να θυμηθώ και τον Γκράμσι- για μια νέα ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών, απέναντι στη σημερινή κυριαρχία της δεξιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ