Κομματιάζεται η ΝΔ για χάρη του Μεταναστευτικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεα κρίση ξέσπασε, μετά την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την χορήγηση νόμιμης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών, οι οποίοι διέμεναν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2023 στην Ελλάδα χωρίς άδεια, «ψαλιδίζοντας» έτσι τις  προϋποθέσεις για προαπαιτούμενο επταετούς διαμονής στη χώρα.

Ποια είναι η κυβερνητική… κασέτα δικαιολόγησης αυτού του «μπουρλότου»;

Οι ελλείψεις εργατών γης και μαζί μια «σάλτσα» περί… αναβάθμισης του συστήματος νόμιμης μετανάστευσης!

Παράλληλα με όλες τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει παντού αυτή η τροπολογία και στο εσωτερικό της ΝΔ η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Ακόμα και παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπήρξε, με σκληρή γλώσσα κατά της νομιμοποίησης των παράτυπων μεταναστών, ενώ ακολούθησε… μανούρα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επεμβαίνει για να σώσει την «τιμή και την υπόληψη» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παρεμπιπτόντως, ο κ.Γεωργιάδης το 2019υποσχόταν…. βζιιιιν μαζικές απελάσεις εντός έξι μηνών!

nb keimeno adonis apelaseis

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κ.Γεωργιάδης είναι μέλος μιας Κυβέρνησης εντελώς αναξιόπιστης, η οποία λέει και ξελέει. Και αυτή η τροπολογία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινακης στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διέψευδε μετά βδελυγμίας ότι θα έρθει η τροπολογία!

Ρωτήθηκε τότε από τον Ν.Οικονόμου: «Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο κομμάτι της νομιμοποίησηςπαράτυπων μεταναστών ήταν η εξής (από το 34’20” του βίντεο):

«Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ