Γιώργος Βενετσανος: Χώρα σε ελεύθερη πτώση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Χώρα σε αποσύνθεση, σε ελεύθερη πτώση, ψάχνει την εθνική της υπερηφάνεια και ταυτότητα. Αξίες όπως η δημοκρατία και η δικαιοσύνη χαμένες. Ένα δημόσιο που δεν το εκσυγχρονίζουν, ένα επιχειρείν της κακιάς ώρας, αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι παλιοί «πετυχημένοι» χρωστάει ο καθένας και από ένα ΑΕΠ! Ένα σαθρό τραπεζικό σύστημα και μια πολιτική σκηνή που εμφανίζεται κατώτερη οποιωνδήποτε προσδοκιών με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα αλληλένδετα και μερικώς διεφθαρμένα.

Δεν είναι πολλά χρόνια πίσω που δεν έβλεπες άστεγους στους δρόμους, ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια, δεν έβλεπες τον πύργο της Βαβέλ όταν βρισκόσουν στο κέντρο της Αθήνας, μπορούσες να κυκλοφορήσεις βράδυ σχεδόν παντού, έβλεπες πολίτες χαμογελαστούς που ξοδεύαν, διασκέδαζαν, γλεντούσαν, χαιρόντουσαν τις διακοπές τους κ.α.

Σήμερα με τα Fuel Pass, Market Pass, Αϊ Βασίλη Pass, είμαστε η χώρα του συσσιτίου και των επιδομάτων και η 2η χώρα στον κόσμο σε κατάθλιψη, τέσσερις στους πέντε Έλληνες νιώθουν φτωχοί, τα συνήθη υποζύγια του φορολογικού συστήματος, μισθωτοί και συνταξιούχοι σε ασφυκτικό οικονομικό πνιγμό, με τους αδίκους έμμεσους και του άμεσους φόρους να καταπίνουν το πενιχρό του εισόδημα.

Πολίτες χάνουν μαζικά τις πρώτες κατοικίες τους, ενώ μισθωτοί – συνταξιούχοι όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν αποταμίευση, άλλα τα χρήματά τους δεν φτάνουν στο τέλος του μήνα, δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους, αδυνατούν να πάνε διακοπές και το κυριότερο αρνούνται να προχωρήσουν στην δημιουργία οικογένειας, γιατί γνωρίζουν ότι θα την έχουν μέσα στην μιζέρια, αλλά όπως είπε και η αδελφή του πρωθυπουργού κα Ν.Μπακογιάννη: «Όχι μόνο θα νομιμοποιήσουμε τους παράνομους μετανάστες αλλά θα φέρουμε κι άλλους αλλοδαπούς στην χώρα»! οπότε το λύσαμε το θέμα, βρε δε πα να φύγουν όλοι οι νέοι μας στο εξωτερικό, καλύτερα, δεν θα τους έχουμε μέσα στα πόδια τους να διαμαρτύρονται.

Αφήνω τελευταία την εγκληματικότητα που έχει ήδη ξεπεράσει το κόκκινο, η χώρα μας με αυτά που βιώνουμε θυμιζει φαρ Ουέστ της παλαιάς εποχής, πιστολέρο τραβάν όπλα και πυροβολούν αδιακρίτος, μαχαιρώματα στις συνοικίες, συμμορίες ανήλικων, βία παντού, όσο για τις κλοπές έπαψαν ποια να είναι είδηση. Παράλληλα με όλα αυτά, τα εθνικά μας θέματα παραπαίουν και ίσως και αυτός να είναι και ένας από τους λόγους, που θέλουν τους πολίτες αυτού του έθνους πατημένους στο κεφάλι.

Πόσο περήφανη λοιπόν μπορεί να είναι οι ταγοί μας για όλα αυτά που βιώνουμε; Δεν περιμένω απάντηση από το γκουβέρνο, αλλά ελπίζω σε απάντηση στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ