Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωμάτων ασφαλείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα 18/12/2024, τα σώματα ασφαλείας, με κύρια συμμετοχή αστυνομικών και πυροσβεστών, αλλά με παρουσία στήριξης και από συναδέλφους των υπολοίπων σωμάτων.

Με κοινά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια τόσο για τους αστυνομικούς όσο και τους πυροσβέστες, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 15.00. Οι μεν προέταξαν κυρίως το θέμα της επικινδυνότητας, εν όψη του πρόσφατου τραυματισμού και ακρωτηριασμού αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, ενώ οι δε την απουσία ενσήμου με χαρακτηρισμό «βαρέα και ανθυγιεινά» στους μόνιμους πυροσβέστες, πλην των οδηγών οχημάτων. Από τη πλευρά των πυροσβεστών φαίνεται να τέθηκε και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού.

IMG 9046

IMG 9045

Η προσέλευση που σημειώθηκε δεν ξεπέρασε τα 1500 άτομα, ενώ έκλεισε η οδός σταδίου από την ΕΛΑΣ εν όψη της συγκέντρωσης. Σχετική ανακοίνωση είχε εκδοθεί από τη ΠΟΑΣΥ, όπου καλούσε αστυνομικούς, λιμενικούς, στρατιωτικούς και πυροσβέστες στην σημερινή συγκέντρωση, αναφέροντας την δυσανασχέτηση της απέναντι στην στάση της κυβέρνησης ως προς την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ