Με νυχτερινή τροπολογία διώχνουν τον (νεοεκλεγμένο) δήμαρχο Αθηναίων από την Ανάπλαση ΑΕ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ της “Ανάπλασης ΑΕ” τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, καθώς και τα 3/5 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη, λίγο προτού ορκιστεί ο Χαρης Δουκας.

IMG 9084

Όπως προκύπτει, ο έλεγχος της εταιρείας περνά εξολοκλήρου στην κυβέρνηση, αφού τόσο ο διορισμός του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, όσο και των μελών του ΔΣ γίνεται μέσω ΚΥΑ των εποπτευόντων Υπουργών. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη νάρκη στη θητεία του νέου Δημάρχου Αθηναίων

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την ισχύουσα μορφή του άρθρου. Η αιτιολογία της νέας ρύθμισης; Η αόριστη αναφορά “Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας προσαρμόζεται ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στον νέο και διευρυμένο σκοπό της”. Τα συμπεράσματα δικά σας.

IMG 9085

Και το ακόμη πιο ενδιαφέρον: Στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε χέρια ο Δήμος Αθηναίων..

Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη να υπονομεύεις με το καλημέρα τη θητεία ενός νέου Δημάρχου, ο οποίος έκανε το λάθος να κερδίσει. Χωρίς διάλογο/συνεννόηση στερείς ένα βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής κι αυτό είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατικό. Απόσυρση εδώ και τώρα της τροπολογίας

Σε ανάρτηση του ο Χαρης Δουκας αναφερει:

Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει.

Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα …έργα, αλλάζει χέρια “νύχτα”.

Περνάει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει.

Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης .

Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία.

IMG 9086

ΔΗΜΟΦΙΛΗ