Αστυνομικοι απαγόρευσαν σε δημοσιογράφους να παρεβρίσκονται στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το  naftemporiki.gr αποκαλύπτει πως αστυνομικοί που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων Πειραιά (έξω από το ασανσέρ, στα ανακριτικά γραφεία) παρακράτησαν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες των διαπιστευμένων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης συντακτών και τους απαγόρευσαν να βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζητήθηκαν τα στοιχεία των δημοσιογράφων για… εξακρίβωση, παρότι υπήρχε σχετική άδεια του Πρόεδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά, Γιώργου Ξυνόπουλου!

Παρότι οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων βρίσκονταν έξω από το κτήριο, οι αστυνομικοί ψευδώς μετέφεραν στη διοίκηση του Πρωτοδικείου ότι οι συντάκτες είχαν κάμερες στον πρώτο όροφο!

Λίγη ώρα αργότερα, οι δημοσιογραφικές ταυτότητες επεστράφησαν στους κατόχους τους, αλλά η εντολή να αποχωρήσουν από τον πρώτο όροφο παρέμεινε, με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι ο κ.Ξυνόπουλος ήταν αυτός που απαγόρευσε την παραμονή τους εκεί.

Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται αυτό το γεγονός, όπως υποστηρίζει το naftemporiki.gr με τις δύο υποθέσεις που «φιλοξενούν» σήμερα τα δικαστήρια Πειραιά;

Αυτή του θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο και αυτή της διακίνησης ναρκωτικών με την εμπλοκή λιμενικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ