Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Είναι ανοησία να πιστεύουμε ότι θα δούμε τη Ρωσία να αιμορραγεί στην Ουκρανία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε σήμερα ότι είναι σαφές ότι η Ουκρανία δεν έχει αρκετή δύναμη για να αλλάξει στρατιωτικά την κατάσταση στον πόλεμο με τη Ρωσία, ότι δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αντεπίθεση και εκτίμησε ότι ούτε όλα τα όπλα ούτε η τα χρήματα στον κόσμο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία γιατί, όπως είπε, η Ρωσία δεν θα ηττηθεί ποτέ στρατιωτικά.

«Η Ρωσία ελέγχει στρατιωτικά το Ντονμπάς, την περιοχή του Λουχάνσκ και την Κριμαία και μόνο ένας αφελής μπορεί να σκεφτεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν αυτά τα εδάφη στο μέλλον μετά τις διαπραγματεύσεις – είπε ο Φίκο για τη σλοβακική «Pravda».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα αρχίσει σύντομα να υπαγορεύει τους όρους για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Φίκο είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν λειτούργησαν γιατί, όπως είπε, υποτίμησαν τους Ρώσους πολίτες και ανέφερε ως παράδειγμα ότι οι Ρώσοι δεν θα απελπιστούν αν δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αμερικανικό τηλέφωνο, αλλά θα αγοράσουν ένα κινεζικό και θα λύσουν το πρόβλημα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μπρατισλάβα είναι έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία μετά την αναστολή της στρατιωτικής βοήθειας.

Ο Φίκο επεσήμανε ότι εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, η ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει μόνη της το Κίεβο μακροπρόθεσμα.

Η ΕΕ δίνει επί του παρόντος στην Ουκρανία 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα, είπε ο Φίκο, σημειώνοντας ότι αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για την πληρωμή μισθών.

 Όπως εκτίμησε, θα είναι οδυνηρό για την ΕΕ να παραδεχτεί ότι η βοήθεια που έστειλε στην Ουκρανία ήταν απολύτως ανεπιτυχής.

«Έχω διαφορετική άποψη για τη Ρωσία»

Έχω μια εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία, απορρίπτω την ιδέα ότι πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη στην Ουκρανία με δυτικά χρήματα και όπλα και να έχουμε την ιδέα ότι η Ουκρανία θα μας φέρει μια αιμορραγική και γονατισμένη Ρωσία. Αυτό είναι ανοησία.

«Καταστροφή της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας; Είναι παρανόηση»

Θα καταστρέψουμε τη Ρωσία οικονομικά, θα καταστρέψουμε τη Ρωσία διεθνώς, θα καταστρέψουμε τη Ρωσία στρατιωτικά. Αυτό ήταν ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας την Ουκρανία. Αυτό το σχέδιο δεν μπορεί ποτέ να λειτουργήσει, είναι μια απόλυτη παρανόηση της πραγματικότητας και της πραγματικής θέσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν έχετε στρατιωτική λύση και δεν υπάρχει. Φέτος, η Ρωσία έχει μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη από την Ουκρανία. Η Ρωσία έχει οικονομική ανάπτυξη και οι κυρώσεις είναι, φυσικά, δυσάρεστες για τον λαό της, αλλά και πάλι, αυτό είναι μια υποτίμηση του Ρώσου πολίτη.

Πιστεύει κανείς ότι ένας Ρώσος πολίτης χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, γιατί δεν μπορεί να αγοράσει ένα αμερικάνικο τηλέφωνο;  Αγοράζει ένα κινέζικο και τακτοποιείται.

Είναι εξαιρετικά λογικοί και πραγματιστές ως προς αυτό.

«Ναι. Να βοηθήσουμε την Ουκρανία»

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία. Γνωρίζετε πως. Πολιτικά και ανθρωπιστικά, όχι στρατιωτικά γιατί η στρατιωτική μας βοήθεια έχει τελειώσει. Δεν πιστεύω σε στρατιωτική λύση. Πρέπει να ρίξουμε νερό στο κρασί και να πούμε ότι η Ουκρανία δεν έχει αρκετές δυνάμεις για να ανατρέψει στρατιωτικά την κατάσταση και δεν είναι ικανή για οποιαδήποτε αντεπίθεση.

Μπορούμε να ρίξουμε όλα τα όπλα του κόσμου, όλα τα χρήματα εκεί, αλλά, η Ρωσία δεν θα νικηθεί ποτέ στρατιωτικά. Μέσα στο 2024 και θα δείτε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να υπαγορεύει τους όρους διευθέτησης αυτής της σύγκρουσης.

spravy.pravda

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ