Ιράν: Διάβημα διαμαρτυρίας- κλήθηκε ο επιτετραμμένος της Ρωσίας στο υπουργείο Εξωτερικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιτίας των αβάσιμων ισχυρισμών του εκπροσώπου της ρωσικής κυβέρνησης, όπως αυτές εκφράστηκαν στην έκτη σύνοδο του Φόρουμ της Αραβο-ρωσικής συνεργασίας, κλήθηκε ο επιτετραμμένος της ρωσικής πρεσβείας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, γράφουν τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Tasnim, ο Επιτετραμμένος της Ρωσίας στην Τεχεράνη κλήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του Περσικού Κόλπου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν το απόγευμα του Σαββάτου, απουσία του πρεσβευτή της χώρας και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας σχετικά με τη θέση που εκφράστηκε στην έκτη συνάντηση του Φόρουμ Αραβο-Ρωσικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο.

1 258

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας επανέλαβε την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης  για την ιδιοκτησία των τριών νήσων στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

[Σημείωση: Πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ του Ιράν και των ΗΑΕ για τα νησιά Αμπού Μούσα, Μεγάλο και Μικρό Τουνμπ που βρίσκονται στο στενό του Ορμούζ]

Στη συνάντηση αυτή, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Περσικού Κόλπου διευκρίνισε την αιώνια ιδιοκτησία των τριών νησιών, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα των χωρών, που είναι μια από τις γνωστές και θεμελιώδεις αρχές στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

«Σχετικά με το θέμα των ιρανικών νησιών στον Περσικό Κόλπο, η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν «απορρίπτει τον ισχυρισμό οποιουδήποτε μέρους και θεωρεί κάθε αξίωση ως προς αυτό ως απαράδεκτη».

Στη συνάντηση αυτή, ο Ρώσος Επιτετραμμένος τόνισε ότι θα διαβιβάσει τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στις αρχές της χώρας του το συντομότερο δυνατό.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ