Παναγιώτης Παύλος: Σημαντική παρέμβαση για τα Ελληνοτουρκικα: Η ελληνική κοινωνία συστηματικά και διαχρονικά “αφοπλίζεται” με λογικές κατευνασμού και φοβικών συνδρόμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ερευνητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, Παναγιώτης Παύλος, αναλύει στην τελευταία ραδιοφωνική μας εκπομπή για το 2023 στον 98.4, μέσα από 8 ψηφίδες που σχηματίζουν τη “μεγάλη εικόνα” σε μία διάρκεια 9 μηνών, το πώς κατά την οπτική του η Ελλάδα βήμα-βήμα, με επιλογές και αβλεψίες ή και σκοπιμότητες της εγχώριας ελίτ της, “δορυφοροποιείται” από την Τουρκία και την πολυσχιδή αναθεωρητική της στρατηγική.

Μιλάει ακόμη για το πώς η ελληνική κοινωνία συστηματικά και διαχρονικά “αφοπλίζεται” με λογικές κατευνασμού και φοβικών συνδρόμων στη λογική ακόμη και παραχωρήσεων,  στο όνομα  του “μη πολέμου”.

Ο κ. Παύλος αναφέρεται στην αναγκαία μεταστροφή της ανάλυσης που οφείλουν να κάνουν οι κοινωνίες στο δυστοπικό περιβάλλον που οδηγούνται, ενδεχομένως ακόμη εντονότερα μέσα στο 2024, στη λογική απανθρωπισμού και εξάρτησης, απλά ως χρήστες και καταναλωτές των τεχνολογικών επιτευγμάτων και της αγοραίας παγκόσμιας οικονομίας, λογίζοντας ακόμη και τις απώλειες χιλιάδων ζωών ως παράπλευρη συνέπεια.

Επιπλέον, επισημαίνει εμφατικά την αδήριτη ανάγκη να αφουγκραστούμε το πολιτισμικό φορτίο του Ελληνισμού, όχι μόνον ως έσχατο μέσο διασφάλισης της επιβίωσης των Νεοελλήνων, αλλά και ως μοναδική παρακαταθήκη για όλη την ανθρωπότητα.

neakriti.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ