Μαζικές διαμαρτυρίες στη Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

«Σύμφωνα με το γερμανικό rnd, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αγρότες σε όλη τη χώρα θέλουν να διαδηλώσουν ενάντια στα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περικόψει τις επιδοτήσεις, μπλοκάροντας δρόμους και εθνικές οδούς – παρά το ότι έχουν γίνει εν μέρει υποχωρήσεις στα αιτήματα τους.

Σε διαμαρτυρίες καλεί επίσης ο σύνδεσμος του κλάδου εμπορευματικών μεταφορών και logistics – οπότε τα χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους αναμένεται να ενωθούν με πολλά φορτηγά. Την ίδια στιγμή, η Ένωση Γερμανών Αγροτών και άλλες αγροτικές οργανώσεις καλούν για μια ολόκληρη εβδομάδα διαδηλώσεων – οπότε προβλέπεται κυκλοφοριακό χάος σε πολλά σημεία της Γερμανίας.

Εν τω μεταξύ, επιχειρηματίες από άλλους κλάδους ανακοινώνουν επίσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, θα λάβουν μέρος στη «γενική απεργία», κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους τη Δευτέρα – ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί ως συνήθως ως υποκινητή την κατά την ίδια ακροδεξιά, κυρίως το AfD».

Στην Ελλάδα βέβαια, η οποία έχει καταντήσει στην τελευταία θέση της ΕΕ σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς δείκτες που αφορούν τους Πολίτες με αποτέλεσμα να εξαθλιώνονται, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα – παρά το ότι ο ρυθμός ανόδου των τιμών αυξήθηκε ξανά στο 3,7% έναντι 2,9% του μέσου όρου της Ευρωζώνης, τα τρόφιμα έχουν γίνει είδος πολυτελείας, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των Ελλήνων επιταχύνονται, οι τράπεζες αισχροκερδούν, τα καρτέλ θησαυρίζουν, η χώρα αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς, η εγκληματικότητα κλιμακώνεται ακόμη και μεταξύ των παιδιών μας, οι παράνομοι μετανάστες νομιμοποιούνται, α ενοίκια σημειώνουν αύξηση 51,2% το 2023 σε σχέση με το 2018 κοκ.

Φαίνεται λοιπόν πως έχουμε όλοι προσβληθεί από το σύνδρομο του βατράχου, ασχολούμενοι με πιο σημαντικά θέματα – όπως είναι ο #Κασσελακης στις Σπέτσες, ο #Ανασχηματισμος , το #survivorGR , το #shoppingstar που δεν γνωρίζουμε καν τι είναι κοκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ