Αφωνο το πανελληνιο με το μηνυμα του Μητσοτακη ανημερα των Φώτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στον Αγιασμό των Υδάτων στα Χανιά, παρέστη συνοδευόμενος από κουστωδία πλανητάρχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά παρόλα αυτά, το μήνυμά του προς τους πολίτες μάλλον είχε έλλειψη Θείας Φώτισης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα ο Πρωθυπουργός θέλησε να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου» τονίζοντας πως «καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Ποιο ακριβώς είναι αυτό το «ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου» που έστειλε ο κ.Μητσοτάκης;

Και γιατί όλη του η δήλωση μοιάζει με μια γιγαντιαίου μεγέθους τρολιά, αν την αντιπαραβάλει κανείς με τα όσα συμβαίνουν στην πραγματική ζωή;

«Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους. Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες», είπε αρχικά.

Μάλιστα. Δεν είπε όμως, ότι αυτή την «εισαγόμενη» ακρίβεια η κυβέρνησή του την «απογείωσε» και την ενίσχυσε «γενναιόδωρα», επιτρέποντας στα καρτέλ και στην αισχροκέρδεια να «δολοφονούν» εν ψυχρώ και κατά συρροή αυτή την «καλύτερη καθημερινότητα» που μοιάζει πλέον με κακόγουστο αστείο.

Έχει και συνέχεια: «Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας».

Δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για ποιον αλήθεια δημιουργούνται αυτές οι «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας»; Μήπως για τους χιλιάδες αλλοδαπούς που ετοιμάζονται για «εισαγωγή», ή για τους επίσης χιλιάδες παράτυπους μετανάστες που οδεύουν προς νομιμοποίηση;

Όσο για την «ποιοτική δημόσια παιδεία»; Ποια παιδεία; Αυτή που απαξιώνει συνεχώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Που βάζει ένα-ένα τα καρφιά στο «φέρετρό» της υποβαθμίζοντας τα δημόσια ΑΕΙ για χάρη των ιδιωτικών πανεπιστημίων; Που κλείνει και συγχωνεύει δημόσια σχολεία και ειρωνεύεται κι από πάνω ότι δεν έγινε και κάτι να περπατούν τα παιδιά μερικά χιλιόμετρα για να πάνε για μάθημα; Ποια παιδεία; Αυτή που ανέδειξε η ελληνική τραγωδία στον διαγωνισμό PISA, του ΟΑΣΑ όπου η χώρα μας πάτωσε; Ή μήπως μιλάει γι’ αυτή την Παιδεία που θέλει να περάσει σε παιδάκια δημοτικού «γνώσεις» για το «τρίτο φύλο»; Ή μήπως για την εγκατάλειψη της διαδικασίας μάθησης σε όλες της τις προεκτάσεις; Ή μήπως για την Παιδεία των σοβάδων και των διαλυμένων υποδομών που είναι κίνδυνος-θάνατος για μαθητές και εκπαιδευτικούς;

Το «μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», πώς να το σχολιάσει κανείς άραγε; Η εικόνα του ΕΣΥ τα λέει όλα. Ένα ΕΣΥ που επιμελώς και συστηματικά «ροκανίζεται», υποβαθμίζεται, αγνοείται, καταστρέφεται και οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση, με στόχο να περάσει η δημόσια υγεία σε χέρια ιδιωτών. Στα νοσοκομεία η Ελλάδα αναστενάζει, θρηνεί, υπομένει και ελπίζει, ή μάλλον προσεύχεται (μέρα που είναι…), να είναι τυχερή αν χρειαστεί κάποιο ασθενοφόρο, να είναι τυχερή αν χρειαστεί γιατρό στην επαρχία, να είναι τυχερή αν η διάγνωση που θα γίνει είναι έγκαιρη και σωστή, να είναι τυχερή αν χρειαστεί νοσηλεία ή χειρουργείο… γιατί όπως έχει ειπωθεί πολύ χαρακτηριστικά, με όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, «από τύχη ζούμε».

Ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του έκανε λόγο ακόμα και για «περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας»… Ασφάλεια! Με την εγκληματικότητα να πιάνει ταβάνι, με την έξαρση της βίας των ανηλίκων και της οπαδικής βίας να κλιμακώνονται. Με τον κόσμο να φοβάται να κυκλοφορήσει αν δεν έχει μάτια και στην πλάτη, γιατί εκτός όλων των άλλων, μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά και κανένα τάγμα ναζιστών που ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα ανενόχλητο σε άλλη χώρα. Με δολοφονίες, μαφιόζικες εκτελέσεις, βιασμούς, κακοποιήσεις, κλοπές, απαγωγές, ξυλοδαρμούς, να βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα. Με την ατιμωρησία να βασιλεύει και τη δικαιοσύνη να μοιάζει αδύνατο να αποδοθεί.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε ακόμα μία «φωτισμένη» αναφορά στο μήνυμά του: «Επίσης, θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού. Για αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας».

Με τουλάχιστον 40.000 νεκρούς «στην πλάτη» την περίοδο του Covid και τα όσα προαναφέρθηκαν για τη δημόσια υγεία, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι περιττή για την «επιφυλακή» αυτής της Κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ