Κολωνος: Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζητούν να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις η ανήλικη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συνήγοροι των 26 που κατηγορούνται για βιασμούς του κοριτσιού, ζητούν να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις η ανήλικη, η οποία έχει καταθέσει ουκ ολίγες φορές στη ΓΑΔΑ!

Υπενθυμίζεται ότι η 12χρονη όχι μόνο βρέθηκε να καταθέτει ξανά και ξανά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και όχι σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, ενώ όπως κατήγγειλαν η δικηγόρος και η οικογένειά της, έπεσε θύμα εκβιασμών, χωρίς να της προσφέρεται η απαραίτητη προστασία.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανέγνωσε το πολλών σελίδων κατηγορητήριο.

Αμέσως μετά κατά τις δηλώσεις που κλήθηκαν να κάνουν επί της κατηγορίας, όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο που είχαν τοποθετηθεί και στις απολογίες τους. Και η μητέρα της ανήλικης φέρεται να δήλωσε αθώα από τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στο δικαστήριο ετέθη από συνηγόρους υπεράσπισης αίτημα προκειμένου να υποβληθούν συμπληρωματικές ερωτήσεις στο κοριτσάκι. Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα από το δικαστήριο, η εξέταση δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν γραπτώς και θα απαντηθούν από το παιδί παρουσία ψυχολόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ