Κώστας Καραγκουνης: Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγαρια, είναι θέμα συνείδησης για εμένα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Υπάρχει μια δομική μου διαφωνία στο να φέρουμε μια νομοθεσία, μια ρύθμιση, η οποία στην ουσία θα συμπαρασύρει νομικά την τεκνοθεσία, εννοώ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, συνολικά στο οικογενειακό δίκαιο, θα συμπαρασύρει και την τεκνοθεσία», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας την Τετάρτη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε πως «όλα ξεκινούν από την βασική παραδοχή ότι υπάρχει το συνταγματικό αγαθό της προστασίας της οικογενειακής ζωής και βεβαίως της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας που είναι το παιδί και το οποίο σηκώνει μεγάλη συζήτηση, ποιο είναι το βέλτιστο συμφέρον και πώς αυτό εξυπηρετείται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Καραγκούνης σχολίασε πως «η Ευρώπη είναι μοιρασμένη και βεβαίως εγώ θα έλεγα ότι όποια νομοθέτηση κάνουμε, θα πρέπει να συμβαδίζει λίγο και με την δική μας λογική και με τα δικά μας ήθη και έθιμα και με την δική μας προσέγγιση στα κοινωνιολογικά στοιχεία». «Επειδή υπάρχουν πραγματικότητες συγκεκριμένες, θα έπρεπε να δούμε στα πλαίσια του υφιστάμενου δικαίου πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε» ανέφερε επίσης.

Ο κ. Καραγκούνης διαμήνυσε πως «δεν θα το ψηφίσω το νομοσχέδιο, το είπα από την πρώτη στιγμή». «Το έχω πει δεν ψηφίζω, είναι θέμα συνείδησης για εμένα», επανέλαβε. Όπως τόνισε, «είναι ένα θέμα που αφορά σε έναν μεγάλο βαθμό ζητήματα που έχουν να κάνουν με την συνείδηση του κάθε βουλευτή. Στηρίζω την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και βεβαίως την παράταξη μου χωρίς αστερίσκους. Δεν μιλάμε για ένα θέμα του στενού κυβερνητικού έργου, είναι ένα θέμα όπως είπα και πριν συνειδησιακό, εκεί θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει κομματική πειθαρχία».

Με πληροφορίες απο το naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ