Εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι: Μίλησαν τα κινητά τηλέφωνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσα δυνάμει ενεργούν οι Αρχές στο Μεσολόγγι για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Τις τελευταίες ώρες νέα στοιχεία ανακύπτουν από τις συντονισμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και άλλων φορέων με το κουβάρι των αποκαλύψεων να ξετυλίγεται διαρκώς για την τύχη του 31χρονου.

Εν τω μεταξύ, εικόνες που έχει στην κατοχή του το Ανθρωκτονιών και τα δεδομένα από το κινητό του Μπάμπη δίνουν μια σειρά από σημαντικά στοιχεία. Το κινητό του 30χρονου παραμένει άφαντο. Επιπλέον, γίνεται έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών.

Το κινητό του αγνοουμένου κλείνει στις 23:50 στις 4 Ιανουαρίου. Παραμένει, δηλαδή, περίπου 2,5 ώρες ανοιχτό μετά τον αναφερόμενο χρόνο εξαφάνισής του.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνες και στο κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη, του βασικού υπόπτου στην μυστηριώδη υπόθεση. Γίνεται προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί από την συσκευή. Ωστόσο, έχουν βρει ενώ συνομιλίες των δύο ανδρών στα social media που «καίνε» τον χασάπη.

Ο βασικός ύποπτος είχε σβήσει αυτές τις συνομιλίες καθώς αφορούσαν στα χρήματα που του είχε δανείσει ο αγνοούμενος, περίπου 17.000 ευρώ, και 50χρονος το αρνείται. Υπάρχει, μάλιστα, έντονος διάλογος στο Facebook με τον Μπάμπη να ζητά άμεσα τα χρήματά του.

Νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ με την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, το κινητό του 31χρονου εξέπεμψε για τελευταία φορά από σημείο που έχουν εντοπίσει οι Αρχές και έχουν μεταβεί άνδρες του Λιμενικού καθώς πρόκειται για θαλάσσια περιοχή.

Το iPhone του αγνουμένου έδινε σήμα επί 11 λεπτά προτού κλείσει, κάτι που συμβαίνει μόνο στα κινητά τηλέφωνα της Apple, κάιτι που θεωρείται στοιχείο κλειδί για την εξιχνίαση της μυστηριώδους εξαφάνισης. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών, δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Στις Αρχές έχουν μιλήσει άνθρωποι από τον στενό κύκλο του κρεοπώλη και ανέφεραν πως ο 50χρονος ύποπτος έλεγε πως εάν κάποιος θέλει να κάνει μια παράνομη πράξη, δεν θα πρέπει να έχει μαζί του το κινητό καθώς «μιλάει».

Την ίδια ώρα, κάμερα έχει καταγράψει το όχημα του 50χρονου χασάπη προς το Ευηνοχώρι, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Στην συνέχεια, έπειτα από 52 λεπτά, το τζιπ του επιστρέφει στο Μεσολόγγι.

Άλη κάμερα στην Ιονία Οδό έχει καταγράψει την πορεία του οχήματος, η τρίτη κατά σειρά με την διαδρομή του 50χρονου, αφότου είχε εξαφανιστεί ο Μπάμπης.

Εντείνεται η αγωνία σχετικά με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου εδώ και μία εβδομάδα από το Μεσολόγγι.

Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται εντατικά για ένατη μέρα ενώ σε αυτές συμμετέχουν μέχρι και αστυνομικοί από την Αθήνα. Σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται στο Ευηνοχώρι και την λιμνοθάλασσα.

Μάλιστα στις έρευνες σπεύδει και κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Παράλληλα, και συμμετέχει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως φαίνεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας φαίνεται να ενισχύεται.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πρόσωπο από τις αρχές ασφαλείας του Μεσολογγίου «δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για έγκλημα όσο είναι αγνοούμενος ο 31χρονος, αλλά είναι και ανοιχτές κάποιες άλλες εκδοχές, όπως π.χ. να έπαθε έμφραγμα ή να συνέτρεξε κάποιος άλλος αιφνίδιος λόγος…».

Έγινε κάτι στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη!

Ανατριχιάζουν όσα φέρεται να αποκάλυψε ο 50χρονος σχετικά με τα όσα συνέβησαν όταν πήγε να πάρει τον 31χρονο.

Πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν σε μία κατάθεσή του ο κρεοπώλης ανέφερε ότι «κάτι έκαναν» μέσα στο αυτοκίνητο οι δυο άνδρες, χωρίς να δώσει περισσότερο λεπτομέρειες. Ωστόσο εκτιμάται ότι πρόκειται για σοβαρό συμβάν!

Ο 50χρονος είπε πως έκανε χρήση χασίς και δεν θυμάται όσα έκανε αφού άφησε τον Μπάμπη στα ΤΕΙ, δηλαδή, έχει κενά μνήμης.

«Ήταν επαγγελματική δουλειά»

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του νεαρού ζει δραματικές μέρες περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο και έχει μια ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών. Η αδερφή του Μπάμπη, Χριστίνα Κούτσικου εξέφρασε την φοβία ότι ίσως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και τόνισε πως δεν θα εξαφανιζόταν έτσι ποτέ.

Ο πατέρας του 31χρονου υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι ότι έγινε είναι «επαγγελματική δουλειά» στην οποία εμπλέκονται και περισσότερα άτομα. Μάλιστα, ζήτησε να ξεκινήσουν έρευνες και στην ορεινή Ναυπακτία καθώς εκεί πήγε ο 50χρονος την επόμενη μέρα της εξαφάνισης.

Του ζητούσε τα λεφτά ένα χρόνο!

Έναν χρόνο κορόιδευε ο κρεοπώλης τον 31χρονο για τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει για να αγοράσει κρέατα, αποκαλύπτει ένας αδελφικός του φίλος ο οποίος του μίλησε στο τηλέφωνο λίγο πριν εξαφανιστεί και του είπε πως θα πήγαινε με τον 50χρονο φίλο του.

«Λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί ο Μπάμπης, την Πέμπτη το απόγευμα, περίπου στις 18:30, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να έρθει από το σπίτι μου να ψήσουμε και μετά να βγούμε έξω με την παρέα μας. Μου αρνήθηκε κι ενώ τον άκουσα στο τηλέφωνο προβληματισμένο, σαν να μην ήθελε να μου πει , επέμεινα και του λέω “Μήπως θα βγεις με καμία κοπέλα και δεν έρχεσαι μαζί μας;” . Εξακολουθούσε να αρνείται και να είναι προβληματισμένος και τότε μου είπε : “Θα πάω για κυνήγι με τον Μ…….(τον 50χρονο κρεοπώλη)”. Μου το αποκάλυψε και του είπα, να προσέχει.

Λίγες ώρες αργότερα το ίδιο βράδυ, του έστειλα μήνυμα του Μπάμπη για να δω αν είναι καλά και του έγραψα: “Πιάσατε τίποτα στο κυνήγι;” και το μήνυμα δεν το είδε ποτέ. Και μετά και την επόμενη μέρα, τον έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνα, είχα ανησυχήσει κι εγώ κι η οικογένειά του και πήγαμε στην αστυνομία να δηλώσουμε εξαφάνιση».

Και συνέχισε:

«Με τη δική μου την κατάθεση έμαθε η αστυνομία ότι ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι με τον 50χρονο. Όλα αυτά τα είπαμε τηλεφωνικά με τον Μπάμπη. Δεν υπάρχει άλλος φίλος που θα συναντούσε ο Μπάμπης εκείνο το βράδυ και ο 50χρονος δεν ήταν φίλος μας . Ο 50χρονος είχε ζητήσει 17.000 ευρώ δανεικά από τον Μπάμπη πέρυσι για να αγοράσει κρέατα με την προϋπόθεση ότι θα του τα επέστρεφε. Επί ένα χρόνο ο Μπάμπης ζουσε με αυτό το σαράκι, για το πότε θα του επιστρέψει ο 50χρονος τα χρήματα γιατί το παιδί τα χρειαζόταν τα χρήματα. Ο Μπάμπης ήταν συνέχεια σκεπτικός και προβληματισμένος . Μου έλεγε “Ο Μ……. δεν μου τα δίνει, δεν τα έχει τώρα και μου είπε θα μου τα δώσει αργότερα ….” και δεν του τα είχε δώσει ένα χρόνο τώρα.

Όποτε συναντούσα τον Μπάμπη είχε μεγάλο άγχος για το πώς θα πάρει τα χρήματα από τον 50 χρόνο. Εν τω μεταξύ αυτός, όταν συναντούσε τον Μπάμπη έξω και ήμουν εγώ μπροστά, του έλεγε ο 50χρονος “Έλα από το μαγαζί μου να τα πούμε …” ή ξεμονάχιαζε τον Μπάμπη και του μιλούσε . Ποτέ δεν μιλούσε μπροστά σε τρίτους».

‘Οπως τονίζει στο protothema.gr ο κολλητός φίλος του Μπάμπη, δεν εξαφανιζόταν ποτέ και πάντα θα έστελνε μήνυμα στην οικογένεια του και στον ίδιο για να πει που βρισκόταν. Ο φίλος του φοβάται όται του έχει συμβεί κάτι κακό όπως και η αδερφή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ