Άντονι Μπλίνκεν: Η απομόνωση του Ιράν θα γίνει μόνο με τη συνεργασία του Ισραήλ με τις αραβικές χώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα (Πέμπτη) ότι  η συνεργασία του Ισραήλ με τις περιφερειακές χώρες και η εύρεση τρόπου δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομονωθεί το Ιράν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Μπλίνκεν έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από το Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι σήμερα στο Κάιρο στο πλαίσιο διπλωματικής περιοδείας που περιελάμβανε το Ισραήλ και τους γείτονές του για να συζητήσουν τον πόλεμο στη Γάζα.

 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του Σίσι με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στην Άκαμπα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας υπό το φως της απειλής επέκτασης της σύγκρουσης στον Λίβανο.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία δήλωσαν ότι οι ισραηλινές επιθέσεις, που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερων από 23 χιλιάδων Παλαιστινίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα, δεν πρέπει να οδηγήσουν στο να μην μπορούν να επιστρέψουν τα 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας στα σπίτια τους ή να τελειώσουν με την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης.

Ο πόλεμος ξεκίνησε με την επίθεση που εξαπέλυσαν οι μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία σκότωσε 1.140 ανθρώπους και πήρε ομήρους περισσότερους από 200.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ