Ο Κασσελακης βλέπει τον Ιερωνυμο στα φανερά και ο Μητσοτακης στα κρυφά: Μυστική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο, αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η συνάντηση έγινε στην Αρχιεπισκοπή, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει σε προσωπικό του στοίχημα την ψήφιση του νομοσχεδίου, ώστε να διαφημίζει στις Βρυξέλλες πόσο προοδευτικός είναι, φέρνοντας νομοσχέδιο που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε.

Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε ενημέρωση του Ιερώνυμου, αναμασώντας τα γνωστά που ειπώθηκαν και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή πόσο απαραίτητο είναι το νομοσχέδιο για την εξάλειψη των… διακρίσεων και την εξασφάλιση της ισότητας στο ζήτημα του γάμου και στα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του αρκέστηκε να επαναλάβει την πάγια θέση της Eκκλησίας, καθώς και την αντίθεση Ιεραρχών και ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο.

Πάντως κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι Ιεράρχες τοποθετούνται δημόσια, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δήλωσε ότι: «Αν αρχίσει η Πολιτεία να νομιμοποιεί όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τότε δε θα βρούμε πουθενά άκρη». Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, υποστήριξε ότι αν έχουμε «δυο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες να μεγαλώνουν παιδί θα αποδειχθεί με έρευνες ότι βλάπτει το παιδί», ενώ και ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμος αναρωτήθηκε «αν αύριο κάποιος ζητήσει να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βάτραχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο; Πού θα σταματήσουμε το ξεχείλωμα του όρου γάμος;». Να συγκληθεί άμεσα η Ιερά Σύνοδος ζήτησε και ο Μητροπολίτης Σερρών.

Ο δε Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ως μέσο πίεσης προς τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρειά του, έστειλε επιστολή αναφέροντας:

«Σας παρακαλώ θερμά, μην δώσετε γη και ύδωρ στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Προσπαθήστε να δώσετε λύσεις σε αρκετά από τα αιτήματα τους επεκτείνοντας το υπάρχουν σύμφωνο συμβίωσης και αφήστε την οικογένεια ανέπαφη. Σας παρακαλώ, το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν και με τα δύο πρότυπα, ήτοι του πατέρα και της μητέρας. Σας παρακαλώ, μεριμνήστε να μην δημιουργηθεί κι άλλο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ