Το έξυπνο κόλπο για να ξεπατώνετε το κρέας σε λίγα λεπτά για ειναι μαλακό και φρέσκο οταν το μαγειρεύετε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να Ξεπαγώσετε το Κρέας για να Γίνει Μαλακό και Φρέσκο σε Λίγα Λεπτά
Η προσθήκη λίγων σταγόνων από αυτό το μείγμα θα σας βοηθήσει να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα. Ταυτόχρονα, το κρέας διατηρεί επίσης το φυσικό του χρώμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Πολλές νοικοκυρές έχουν τη συνήθεια να καταψύχουν κρέας για να μην χρειάζεται να πάνε πολλές φορές στην αγορά. Όταν μαγειρεύουν, οι περισσότεροι θα το ξεπαγώσουν χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων ή βυθίζοντάς το σε νερό. Ωστόσο, το μούλιασμα σε νερό θα κάνει το κρέας να μειώσει τη γεύση του ενώ οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν είναι διαθέσιμοι σε κάθε σπίτι.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας πολύ γρήγορος και τέλειος τρόπος για να ξεπαγώσετε όσο σκληρό κι αν είναι το κρέας σας. Πρέπει απλώς να ρίξετε μερικές σταγόνες από αυτό και θα ξεπαγώσει σε 3 λεπτά.

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό στο μέγεθος που ταιριάζει στο κομμάτι του κατεψυγμένου κρέατος.
Προσθέστε μερικές σταγόνες λευκό ξύδι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και το ξύδι στο νερό.
Ρίξτε το κρέας στο διάλυμα.

Σημείωση: μην βάζετε το κρέας στο νερό στην αρχή, θα ξεθωριάσει το κρέας. Περιμένετε να διαλυθεί το αλάτι και το ξύδι πριν το προσθέσετε.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η προσθήκη ξιδιού στο νερό για να μουλιάσει το κρέας θα το κάνει να μυρίζει άσχημα και θα επηρεάσει τη γεύση του. Ωστόσο, το λευκό ξύδι όχι μόνο δεν μειώνει τη γεύση του αλλά το κάνει και πιο φρέσκο.

Ο κύριος σκοπός της προσθήκης λευκού ξιδιού είναι να επιταχυνθεί η απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος. Το λευκό ξύδι περιέχει πολύ οξικό οξύ, που μειώνει το σημείο πήξης του νερού και παίζει καταλυτικό ρόλο στην ταχεία απόψυξη. Η απόψυξη του κρέατος με λευκό ξύδι διαρκεί μόνο 3-5 λεπτά και δεν χρειάζεται χρόνος για να ψηθεί.

Εν τω μεταξύ, εάν προσθέσετε αλάτι, θα βοηθήσει στη μείωση των βακτηρίων και θα λειτουργήσει επίσης ως καταλύτης για να κάνει το κρέας να ξεπαγώσει πιο γρήγορα.

toftiaxa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ