Κεραυνοί Κατρίνη για την λαθροχειρία Κεραμέως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση που αυτοδιαφημίζεται ως “μεταρρυθμιστική”, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε προέβλεπε ρητά ότι οι διατάξεις για την επιστολική ψήφο που περιλαμβάνονται, δεν ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές.

Ξαφνικά, αποφάσισε ότι οι διατάξεις ισχύουν και για τις βουλευτικές εκλογές, χωρίς διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση.

Και το έκανε, γιατί αυτό που τη διακρίνει, είναι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και χρησιμοποιεί τη συναίνεση σε ένα σοβαρό ζήτημα για μικροκομματικό όφελος.

Είναι σαφές ότι πριν την ομιλία της Υπουργού υπήρξε μια συζήτηση και μία στάση με συγκεκριμένα δεδομένα και πως μετά την ομιλία της Υπουργού ξεκινά μια άλλη συζήτηση από μηδενική βάση.

Την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε σε μία εμβρόντητη Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως!

Η ανακοίνωση έγινε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές τόσο για τους εκλογείς που ζουν στο εξωτερικό όσο και για εκείνους που ζουν στην Ελλάδα. Και τώρα αιφνιδίως η Ν. Κεραμέως δυναμίτισε την συναίνεση που υπήρχε στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι θα καταθέσει τροπολογία για να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές οι ομογενείς μέσω επιστολικής ψήφου. Η τροπολογία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές απαιτεί 200 ψήφους.

Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αδιανόητο η υπουργός να διαχειρίζεται ζητήματα με αυτό τον τσαπατσούλικο τρόπο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος κάνοντας λόγο για «λαθροχειρίες και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής», αλλά και για «επικοινωνιακό τρικ και μικροκομματικής αντίληψης».

«Η ΝΔ έχει μικροπολιτικές επιδιώξεις» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ρωτώντας αν αυτή είναι σοβαρή προσέγγιση. «Είστε και πονηρούληδες», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας.

«Τώρα το σκεφτήκατε; Τώρα το σχεδιάσατε; Γιατί δεν το είχατε μέσα στο νομοσχέδιο;», διαμαρτυρήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.
«Η ουσία της διαφωνίας είναι ότι είστε δίγλωσσοι» απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ