Η Τουρκία δεσμεύει αεροπλάνο που ανήκε σε Σέρβο μπασκετμπολίστα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μικρό αεροπλάνο, που εντοπίστηκε χθες από τις τουρκικές τελωνειακές αρχές στο σημείο ελέγχου με τη Βουλγαρία,  Kapakule,  που το μετέφερε σερβικό φορτηγό, δεν δηλώθηκε στην τελωνειακή διασάφηση και θα κατασχεθεί ως λαθρεμπόριο, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ilhas Haber.

Σύμφωνα με Τούρκο εμπειρογνώμονα, το αεροπλάνο «Chesna 172F» έχει μάζα 1.043 κιλά, έχει χωρητικότητα για τρεις επιβάτες και μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί σε μικρούς διαδρόμους προσγείωσης.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έγραψαν επίσης ότι το αεροπλάνο αγοράστηκε από την εταιρεία του Σάσα Νικίτοβιτς, πρώην παίκτη και προπονητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Σερβίας, έναντι του ποσού των 34.500 ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο.

Έκτοτε, βρισκόταν στο υπόστεγο του αεροδρομίου ‘Nikola Tesla’ στο Βελιγράδι. Στη συνέχεια αποσυναρμολογήθηκε και φορτώθηκε στο φορτηγό. Αυτό πιστεύεται ότι έγινε πριν από ένα μήνα.

1 280

 Το κύτος του αεροπλάνου χωρίς φτερά βρέθηκε στο ρυμουλκούμενο του φορτηγού που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ανάλυσης κινδύνου του φορτηγού που εισήλθε στο συνοριακό πέρασμα Kapakule από τη Βουλγαρία.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο οδηγός του φορτηγού, υπήκοος Σερβίας με τα αρχικά V.M., συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

 Λόγω έλλειψης χώρου στο αεροδρόμιο Τσορλού, το αεροσκάφος που κατασχέθηκε μεταφέρθηκε σε υπόστεγο στο πρώην αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την υποχρεωτική εξάμηνη παραμονή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, το αεροπλάνο θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ