Εντολή Μπάιντεν στον αρχηγό της CIA για συμφιλίωση Ισραήλ και Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα στείλει τον Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς στην Ευρώπη για να συνάψει συμφωνία για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς, ανέφερε η Washington Post.

Πηγή από το περιβάλλον του Λευκού Οίκου, είπε στην εφημερίδα ότι ο Μπερνς θα πάει στην Ευρώπη, όπου θα πιέσει για μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής της CIA αναμένεται να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ και της Αιγύπτου, Ντέιβιντ Μπαρνέα και Αμπάς Καμέλ, καθώς και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Άμπντελ Ραχμάν Αλ Θάνι.

1 294

The Washington Post

Σημειώνεται ότι το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς δεν αποδέχθηκε την ισραηλινή πρόταση, η οποία συνεπαγόταν  δίμηνη παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα με την επιφύλαξη της απελευθέρωσης όλων των ομήρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αίγυπτος και το Κατάρ υπήρξαν βασικοί συνομιλητές μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, της μαχητικής ομάδας της οποίας η θανατηφόρα διασυνοριακή επίθεση στις 7 Οκτωβρίου πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι δύο χώρες συνέβαλαν στην εξασφάλιση μιας αρχικής παύσης των εχθροπραξιών και της απελευθέρωσης ομήρων τον Νοέμβριο.

 Αλλά οι εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Κατάρ είναι στην κόψη του ξυραφιού μετά τη διαρροή ηχητικού περιεχομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που συνέλαβε τον Ισραηλινό ηγέτη να υποτιμά το Κατάρ σε μια συνομιλία με ισραηλινές οικογένειες ομήρων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ