Μεσολόγγι: Το μυστήριο με το κινητό του Μπαμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου «ξεψαχνίζουν» οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας του στο Μεσολόγγι, για την οποία έχει οδηγηθεί στην φυλακή ο 50χρονος κρεοπώλης που θεωρείται ο βασικός ύποπτος αν και δεν έχει ομολογήσει.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στις 20.37 το βράδυ της μοιραίας νύχτας, στις 4 Ιανουαρίου, την ώρα που ο 31χρονος επιβιβαζόταν στο όχημα το 50χρονου ξεκινούσε μια συνεδρία στο κινητό του η οποία θα κρατούσε και μετά την δολοφονία του, κλείνοντας έντεκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα.

Όπως είπε ο εγκληματολόγος ηλεκτρονικού εγκλήματος και εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων, Βασίλης Γεωργόπουλος, από τον όγκο των δεδομένων που καταναλώθηκε θα φανεί η διαδικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Μπάμπης.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση σχετικά με το γεγονός πώς το κινητό του Μπάμπη ήταν ανοικτό. Μήπως ήθελε να ακούει άλλος τις συνομιλίες με τον κρεοπώλη, μήπως θύμα και ο φερόμενος ως δράστης καθοδηγούνταν από τρίτο πρόσωπο, μήπως υπήρχαν αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων;

Ο 50χρονος σε σχετική ερώτηση σχετικά με το κινητό του Μπάμπη είπε πως δεν είδε συσκευή και δεν γνώριζε καν αν το είχε πάνω του!

Οι δύο δολοφονίες στο Μεσολόγγι

Η υπόθεση του Μπάμπη και όσα λέγονται σχετικά με την αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών φέρνουν στο νου δύο υποθέσεις.

Στην περιοχή του κάμπου του Ευηνοχωρίου που εντοπίστηκε το πτώμα του Μπάμπη  είχε βρεθεί νεκρός σε αναζήτηση χρυσού τον Οκτώβριο του 2019 ο κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς, 33 χρόνων από το Κουτσοχέρι Μεσολογγίου. Ο 33χρονος είχε πει ότι θα συναντηθεί με έναν «παππού»

Νεκρός εντοπίστηκε και ο 57χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής από τον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, ο οποίος είχε δει παρανομίες αρχαιοκαπήλων στην περιοχή που έβοσκε τα πρόβατά του και του έκλεισαν το στόμα σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο.

Και οι δύο υποθέσεις έχουν μπει στο συρτάρι και οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να ανοίξουν ξανά με αφορμή τον θάνατο του Μπάμπη.

 

Το «κυνήγι» δυο μέρες πριν το φονικό…

Δύο μέρες πριν την δολοφονία θύμα και φερόμενος ως δράστης είχαν πάει στο χωριό Μούσουρα για κυνήγι, στον τόπο καταγωγής του κρεοπώλη.

Ο κρεοπώλης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καφενείου, δεν πήγαινε καθόλου στο χωριό και το σπίτι του ήταν κλειστό από τότε που πέθαναν οι γονείς του.

«Αν πήγαιναν στα βουνά για κυνήγι, δεν το γνώριζα».

Γνωστός του κρεοπώλη από τα Μούσουρα είπε: «Πήγαιναν με τον ξάδερφό μου για κυνήγι και τους έβλεπα στο φέισμπουκ. Μάλιστα τον κάλεσε η Ασφάλεια για κατάθεση αλλά δεν ήξερε κάτι παραπάνω. Έχω σοκαριστεί λίγο. Ο ξάδερφός μου μου είπε ότι δεν μπορεί αυτό το άτομο, μόνο του, να έχει οργανώσει αυτό το έγκλημα».

 

Ο μάρτυρας της… σιωπής

Στο μεταξύ, στο χωριό Μούσουρα υπήρξε άνθρωπος που είδε περίεργες κινήσεις μεταξύ του Μπάμπη και του κρεοπώλη αλλά δεν θέλησε να μιλήσει, παρά τις επίμονες κλήσεις που δέχτηκε από δημοσιογράφο.

«Εγώ είμαι η γυναίκα με τα μηνύματα…»

Στην εκπομπή μίλησε η γυναίκα στην οποία είχε στείλει μηνύματα ο 50χρονος την ημέρα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, η οποία ανέφερε πως είχαν μια τυπική φιλική σχέση.

«Το έστειλε το πρωί της Πέμπτης. Γνώριζε ότι είχα ένα θέμα με την υγεία μου και απλά μου έγραψε «τι κάνεις καμάρι μου; πως είσαι;   Κάτι τέτοιο…Ένα απλό μήνυμα. Δεν του απάντησα τίποτα. Μιλούσαμε μια φορά τον χρόνο και δεν βρισκόμασταν γιατί εγώ έμενα αλλού. Μου είχε πει ότι ήταν πεσμένη η δουλειά του και είχε πρόβλημα. Τον Μπάμπη δεν τον γνώριζα», καταλήγει.

Η πυρίτιδα, τα φυσίγγια, ο συγκεντρωτήρας και τα ίχνη…

Στις έρευνες που δεν έγιναν στη σορό του Μπάμπη μίλησε ο βαλλιστικός ερευνητής, Γιώργος Ραυτογιάννης.

Όπως ανέφερε είναι λογικό το ότι δεν ερεύνησαν τον κατηγορούμενο για ίχνη πυρίτιδας, οι αστυνομικοί, μιας και δεν παραμένουν, λόγω και της παρόδου του χρόνου, αλλά και του πλυσίματος, που επικαλέστηκαν.

«Αυτό που θα έπρεπε να εξεταστεί είναι η βολή που έγινε σε σχέση με το κυνηγετικό όπλο. Εκτιμώ ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό του θύματος γιατί τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του είναι ίδιου τύπου με τον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο», τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το σημείο που βρέθηκε το θύμα, γιατί κοντά εντοπίστηκε και ένας πλαστικός συγκεντρωτήρας που σημαίνει ότι εκεί έγινε ο πυροβολισμός. Σε ερώτηση, στα πόσα μέτρα κάποιος θα μπορούσε να ακούσει τον πυροβολισμό, απάντησε: «Λόγω της μορφολογίας του εδάφους θεωρώ ότι ο ήχος από τον πυροβολισμό που ήταν 150 ντεσιμπέλ μπορεί να ακούστηκε σε απόσταση έως και 400 μέτρα».

Ο τόπος του εγκλήματος

Σχετικά με τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη, βρέθηκε πυροβολημένος, με τα ρούχα που φορούσε το μοιραίο βράδυ χωρίς όμως να βρεθεί ούτε το τηλέφωνό του ούτε το όπλο του.

«Ήταν πεσμένος μπρούμυτα ανάμεσα στις καλαμιές. Ο σκύλος τον βρήκε από την έντονη μυρωδιά που υπήρχε. Εγώ θεωρώ ότι όποιος το έκανε δύσκολα να το έκανε μόνος του σε αυτό το σημείο. Εδώ πρέπει να μεταφέρθηκε γιατί δεν υπήρξε πουθενά ούτε μια κηλίδα αίμα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας.

Η προφητεία της μάνας

Στο μεταξύ ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια της μητέρας του Μπάμπη πριν εντοπιστεί η σορός του.

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του θύματος και στο δωμάτιό του. Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ  τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα είναι εδώ. Η μητέρα μου υποστηρίζει ότι λείπουν κάποια εννιάβολα. Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…».

Η μητέρα του μίλησε για το τετράδιο που σημείωνε τα χρέη. Μάλιστα, είπε «πηγαίνω στα χωράφια και νομίζω πως θα δω το παιδί μου να μου λέει εδώ είμαι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ