Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: Η έγκριση των ΗΠΑ για την πώληση F-16 στην Τουρκία τρέλανε τους Έλληνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η έγκριση των ΗΠΑ για την πώληση F-16 στην Τουρκία είχε μεγάλο αντίκτυπο στη γειτονική Ελλάδα», γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Ενώ η φράση «Πώς μπορούν να το κάνουν αυτό» έγραψε ο ελληνικός Τύπος αναφέροντας ότι Έλληνες αξιωματούχοι έγραψαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η έγκριση των ΗΠΑ για την πώληση F-16 στην  αναστάτωσε την Ελλάδα. Η εφημερίδα Τα Νέα ανέφερε ότι Έλληνες αξιωματούχοι έγραψαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και έλεγαν στην επιστολή ότι ήθελαν ο τουρκικός στρατός να μην χρησιμοποιήσει τα νέα αεροσκάφη κατά της Ελλάδας.

Η πρώτη παράδοση ξεκινάει σε 4 χρόνια

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού αξίας περίπου 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.

Για να πραγματοποιηθεί η πώληση, δεν πρέπει να υπάρχουν αντιρρήσεις από το Κογκρέσο για την ειδοποίηση της πώλησης που υπέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό Κογκρέσο συμπεριέλαβε την Ελλάδα στο πακέτο έγκρισης που έδωσε στην Τουρκία και πρόσθεσε στο απόθεμά του τα αεροσκάφη F-35 της Αθήνας.

 Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Ελληνικά ΜΜΕ: πως μπορούν να το κάνουν αυτό;

Σχετικά με την αγορά, που ήταν στην ατζέντα του ελληνικού Τύπου, αναφέρεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έγραψαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και είπαν στην επιστολή ότι ήθελαν ο τουρκικός στρατός να μην χρησιμοποιήσει τα νέα αεροσκάφη κατά της Ελλάδας.

Μάλιστα διατυπώθηκε η ερώτηση για την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία με τη φράση: «Πώς μπορούν να το κάνουν αυτό» , λόγω της αντι-ισραηλινής πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν και των στενών σχέσεων με τη Ρωσία.

Πανικοβλήθηκαν

2 131

Επιπρόσθετα η εφημερίδα Έθνος ανέφερε ότι η τουρκική αεροπορία θα ανέλθει στο επίπεδο της «Viper» με αυτή την αγορά. Το επίπεδο Viper χρησιμοποιείται ως έννοια που αντιπροσωπεύει το τελευταίο μοντέλο F-16.

Έμφαση στις σχέσεις Χακάν Φιντάν και Άντονι Μπλίνκεν

Το CNN International δήλωσε ότι οι επαφές που διήρκεσαν για μήνες έχουν τελειώσει και η Τουρκία έχει πλέον αγοράσει F-16. Σημειώνει, μάλιστα, ότι η Τουρκία είναι ένας από τους πιο κρίσιμους συμμάχους των ΗΠΑ. Το CNN έγραψε ότι η στενή σχέση μεταξύ του Χακάν Φιντάν και του Άντονι Μπλίνκεν ήταν αποτελεσματική στις πωλήσεις.

Έγινε ενέργεια κατά 4 ‘αντι-Τούρκων’ βουλευτών

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times έγραψε ότι ο Λευκός Οίκος ανέλαβε δράση κατά 4 βουλευτών που είναι κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο και τους άσκησε πίεση να εγκρίνουν.

Haberler

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ