Κοκαϊνη: η πληροφορία «ακριβείας», η πατέντα και ο «Πύρρο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλός «πονοκέφαλος» για τους δύο συλληφθέντες Αλβανούς, 31 και 47 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αρχικώς βρέθηκαν να έχουν «θάψει», όπως τους αποδίδεται, ποσότητα 850 γραμμαρίων κοκαίνης σε χέρσο λιόφυτο στην περιοχή της Χερσονήσου.

Και οι δύο αναμένεται να απολογηθούν εντός της ημέρας μετά τη νέα αναβολή που ζήτησαν τη Δευτέρα υπό το βάρος των νέων ευρημάτων, όπως έγραψε το Cretalive.

Tο Σάββατο, μία ημέρα μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, η αρμόδια ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη με την οποία έδινε παραγγελία για έλεγχο στο αυτοκίνητο του 47χρονου. Είχε προηγηθεί ενημέρωση της δικαστικής  λειτουργού από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών για νεότερες πληροφορίες που κρίθηκαν ως «υψηλής αξιοπιστίας και εγκυρότητας».

Βάσει αυτών των πληροφοριών δόθηκε η παραγγελία της κα ανακρίτριας για ενδελεχή έρευνα στο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν στο Αστυνομικό Μέγαρο, ωστόσο η πρόσβαση σε αυτό δεν ήταν ελεύθερη.

Παράλληλα, με την έρευνα στο αυτοκίνητο, δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της υπηρεσίας να γίνει νέα επισταμένη έρευνα στο λιόφυτο όπου είχε βρεθεί η ποσότητα με τα 850 γραμμάρια κοκαϊνης.

Πράγματι, αστυνομικοί μετέβησαν εκ νέου στο λιόφυτο, το οποίο επιτηρούσαν σε 24ωρη βάση από το Σάββατο, και βρήκαν κάτω από μία πέτρα, σε απόσταση δύο μέτρων από τον σκίνο όπου είχε βρεθεί το τάπερ με τα 850 γραμμάρια κοκαίνης, μία τρύπα βάθους περίπου 50 εκατοστών όπου εκεί ήταν κρυμμένα 250 γραμμάρια κοκαϊνης σε 12 δόσεις κατά μέσο όρο των 20 γραμμαρίων η κάθε μία.

Εκπλήξεις όμως έκρυβε και ο έλεγχος στο κατασχεμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια ενδιαφέρουσα πατέντα στον πίνακα οργάνων που λειτουργούσε ως κρύπτη, χωρητικότητας έως και 10 κιλών, όπως εκτιμούν. Στην συγκεκριμένη έρευνα έβαλε τη …μουσούδα του και ο «Πύρρο», το γερμανικό ποιμενικό σκυλί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cretalive.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ