Εγκαινιάστηκε παράρτημα τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στα ΗΑΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς άνοιξε το παράρτημα της τουρκικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας ASELSAN στην πρωτεύουσα των Εμιράτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του τουρκικού κοινοβουλίου, ο πρέσβης της Άγκυρας στο Άμπου Ντάμπι  Τουγκάι Τουντσάρ, ο επικεφαλής της Διοίκησης Αμυντικών Βιομηχανιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο  Χαλούκ Γιουργκούν, ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN Αχμέτ Ακιούλ, ο Γενικός Διευθυντής της  Havelsan Electronic and Aerospace Industries Αχμέτ Ακίφ Νατζιάρ και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Roketsan, Μουράτ Εκιντζί.

Ο Κουρτουλμούς ενημερώθηκε από τον Χαλούκ Γιουργκούν για το έργο και τις επενδύσεις του γραφείου στις αμυντικές βιομηχανίες.

Η ASELSAN είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία, ιδρύθηκε το 1975, με πρωτοβουλία του Τουρκικού Ιδρύματος Ενδυνάμωσης Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του τουρκικού στρατού στον τομέα των συσκευών επικοινωνίας.

Η εταιρεία είναι διάσημη για την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων και συσκευών για στρατιωτικούς σκοπούς, όπως συστήματα ραντάρ και επιτήρησης, συστήματα αεράμυνας, συστήματα ελέγχου όπλων και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα εγκαίνια του νέου γραφείου στο Άμπου Ντάμπι έρχονται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας να ενισχύσει τη συνεργασία με χώρες της περιοχής στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών.

Aa

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ