Το στίγμα των Ιμίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα συμπληρώνονται 28 χρόνια από την ντροπή των Ιμίων, την «κληρονομιά» που άφησε στο πέρασμά του το καθεστώς του Κώστα Σημίτη. Η σημαία υπεστάλη από εθνικό έδαφος, οι Ενοπλες Δυνάμεις διατάχθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο της αντιπαράθεσης με τους Τούρκους και τρεις γενναίοι αξιωματικοί, ήρωες σωστοί, άφησαν την τελευταία τους πνοή υπερασπιζόμενοι τα όσια και τα ιερά της φυλής.

Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Εκτορας Γιαλοψός πέρασαν στην αθανασία προσπαθώντας να περισώσουν την τιμή μιας χώρας κι ενός ιστορικού λαού που διασυρόταν από την ανάξια, φοβική και μειοδοτική κυβέρνησή του.

Εκείνη τη μοιραία νύχτα ο Κώστας Σημίτης, αντί να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν κακήν κακώς, επιδίωξε να διαιωνίσει την εξουσία του ευχαριστώντας τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα αισθήματα οργής και αηδίας στους Ελληνες που διατηρούσαν και τη λογική και την ακεραιότητα και τη φιλοπατρία τους. Τελικά, το μόνο που κέρδισε με αυτά τα γλοιώδη και ανάξια του έθνους τερτίπια και γαλιφιές στην υπερδύναμη είναι μια θέση στις μαύρες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

Το στίγμα των Ιμίων μάς ακολουθεί μέχρι σήμερα. Από τη στιγμή που υπεστάλη η σημαία μας από εθνικό έδαφος οι Τούρκοι πέτυχαν το γκριζάρισμα της ελληνικής κυριαρχίας στη θάλασσα – κάτι που επισφράγισε στη συνέχεια… πανηγυρικά το καθεστώς του Κώστα Σημίτη με τη συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλιο του 1997, αναγνωρίζοντας «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γνήσιος θαυμαστής και συνεχιστής της «παράδοσης» του Κώστα Σημίτη, συζητά με τους Τούρκους, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν υπόσχεται να μας… πετάξει στη θάλασσα και έχει γεμίσει το κόμμα και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πολυκαιρινούς, πατενταρισμένους πασόκους του «εκσυγχρονισμού».

Η αποκατάσταση της εθνικής τιμής και της αξιοπρέπειας του λαού μας θα πραγματοποιηθεί μόνο αν εξοβελιστούν από τον δημόσιο βίο και τα πρόσωπα και οι νοοτροπίες που οδήγησαν στο όνειδος των Ιμίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ