Τουρκία: Πόλεμος κατασκόπων – συνελήφθησαν άλλα 7 άτομα που δούλευαν υπέρ της Mossad

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη από την τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας  και την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθησαν 7 άτομα που διαπιστώθηκε ότι είχαν έμμεσα πουλήσει πληροφορίες σε ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες της MOSSAD μέσω ιδιωτικών ντετέκτιβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας, η MİT διαπίστωσε ότι η ισραηλινή MOSSAD παρακολουθούσε τους στόχους της στην Τουρκία μέσω ιδιωτικών ντετέκτιβ.

 Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών πραγματοποίησε δραστηριότητες όπως συλλογή βιογραφικών πληροφοριών, αναγνώριση, έρευνα, τεκμηρίωση φωτογραφιών-βίντεο, ζωντανή παρακολούθηση και τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης ενάντια στους στόχους της μέσω των ιδιωτικών ντετέκτιβ στους οποίους βρισκόταν σε επικοινωνία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, διαπιστώθηκε ότι και οι 9 ύποπτοι πούλησαν τις πληροφορίες που απέκτησαν στη MOSSAD μέσω ιδιωτικών ντετέκτιβ.

Όταν εξετάστηκαν τα αρχεία HTS και τα δεδομένα MASAK των υπόπτων, έγινε κατανοητό ότι δεδομένα όπως ο προσδιορισμός της διεύθυνσης και οι πληροφορίες πτήσης σχετικά με τους καθορισμένους στόχους μεταφέρθηκαν στη MOSSAD ως αντάλλαγμα το οικονομικό όφελος.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα

Στη συνέχεια, οι ομάδες του Κλάδου Πληροφοριών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης και της Διεύθυνσης του Κλάδου Αντιτρομοκρατικής ανέλαβαν δράση και διοργάνωσαν το πρωί ταυτόχρονη επιχείρηση σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 7 από τους 9 υπόπτους για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα κράτησης. Έγινε γνωστό ότι οι ύποπτοι Α.Υ και Μ.Κ είχαν συλληφθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

Κατά τις έρευνες και τις διευθύνσεις των υπόπτων κατασχέθηκαν 3 πιστόλια άδειας κυκλοφορίας, 50 φυσίγγια και πλήθος ψηφιακού υλικού.

Η δράση ήταν συνέχεια άλλων επιχειρήσεων

Η MİT οργάνωσε επιχείρηση εναντίον των ιδιωτικών ντετέκτιβ και του τακτικού προσωπικού της MOSSAD τον Δεκέμβριο του 2022 και ελήφθησαν μέτρα εναντίον 68 ατόμων που συνελήφθησαν.

Από την άλλη πλευρά, μαθεύτηκε ότι η επιχείρηση ήταν συνέχεια των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν εναντίον περίπου 130 υπόπτων σε σχέση με προηγούμενες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την MİT και το Αστυνομικό Τμήμα της Επαρχίας Κωνσταντινούπολης για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών και οι πληροφορίες που απέκτησαν επικοινωνώντας με ιδιωτικούς ντετέκτιβ μεταφέρθηκαν στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

Aa, DHA,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ