Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για την βομβα στο υπουργείο Εργασιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας μετά την βομβιστική επίθεση απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι πολλές κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σημείο οι οποίες πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή στη Σταδίου είναι συνεχώς φυλασσόμενη δεδομένου ότι εκεί βρίσκεται το υπουργείο.

Η Αστυνομία εκτιμά πως η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που ανέλαβε την ευθύνη του χτυπήματος στην Σταδίου, ηγείται της αποκαλούμενης «Νεοτρομοκρατίας» στην χώρα, με την Αντιτρομοκρατική να θεωρεί ότι η νέα οργάνωση κάνει επίδειξη δύναμης.

Οι Αρχές εξετάζουν εάν η τοποθέτηση βόμβας στο κέντρο της πρωτεύουσας σχετίζεται με το χτύπημα τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή.

Στην βομβιστική επίθεση έξω από το υπουργείο Εργασίας στόχος των δραστών ήταν να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε από την ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα για το προφίλ των δραστών προκύπτει ότι πρόκειται για έμπειρους και αποφασισμένους τρομοκράτες, καθώς για την οργάνωση η βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας θεωρείται ένα επιτυχημένο χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έκρηξη προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους οι οποίοι ενημέρωσαν για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Στο πρώτο τηλεφώνημα είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στο δεύτερο ανέφεραν πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και το οποίο είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 έξω από την τράπεζα.
Οι Αρχές εξετάζουν την ομοιότητα της δράσης των τρομοκρατών στη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας με αυτή στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ πριν από 47 ημέρες στο Γουδή αν και τότε την ευθύνη του χτυπήματος είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ