Ελπιδοφόρος: Η σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη ήταν πάντα φιλική και αφιλοκερδής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρακολουθήσαμε εξ αποστάσεως το πυκνό πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου στην Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέτεινε το χέρι του σε εκατοντάδες θαυμαστές του –ανάμεσά τους και υψηλόβαθμοι παράγοντες του τόπου–, όμως ούτε αυτή την φορά συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε καν με τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, που υποθέτουμε ότι δεν θα ενοχλείτο από μία ακόμη υπόκλιση, και μάλιστα σε Ορθόδοξο Ιεράρχη.

Θυμίζουμε πως η κυρία «Εγώ είμαι ο υπουργός» Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου του ΥΠΕΞ έχει διαμαρτυρηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τις στενές σχέσεις που διατηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην έδρα του, την Νέα Υόρκη, με την εκεί τουρκική κοινότητα.

Ο ίδιος ο κ.κ. Ελπιδοφόρος δεν έχει διαψεύσει τις επαφές του, και μάλιστα σε συνέντευξή του στα «Νέα», την εφημερίδα που επίσης εκφράζεται θετικά για την Τουρκία, σχολίασε ότι «αυτές τις καλές σχέσεις κάποιοι θέλουν να τις υπονομεύσουν».

Εκεί ήρθε και η ρουκέτα με την αναφορά του πως η σχέση του με τον κ. Μητσοτάκη ήταν πάντα φιλική και (την προσοχή σας) αφιλοκερδής!

Τι μήνυμα στέλνει ο αρχιεπίσκοπος; Υπάρχουν δηλαδή και σχέσεις του Μητσοτάκη που είναι «επικερδείς»; Σε λίγο, θα ακούσουμε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο «τουρκικό σπίτι» στη Νέα Υόρκη, είχε όφελος, όχι φυσικά εθνικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ