Σύλληψη πρώην ηγετικού στελέχους τρομοκρατικής οργάνωσης και τριών ακόμα ατόμων για την κατοχή εκρηκτικών και όπλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τέσσερις συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο πλευρό τους.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ ανέφερε:

«Είναι 4 οι συλληφθέντες. Όντως ένας έχει απασχολήσει στο παρελθόν και μάλιστα είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για συγκεκριμένα αδικήματα και συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση. Υπήρχε πληροφορία στο Τμήμα Εκβιαστών που εργάστηκε πολύ μεθοδικά και υπό άκρα μυστικότητα κατάφεραν και έφτασαν στη σύλληψη μετά από έρευνες σε Πειραιά, Πέραμα και Αθήνα. Κατείχαν όπλα και εκρηκτικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σε κάποιες εγκληματικές ενέργειες. Ελέγχεται ποιες είναι αυτές. Πρέπει να δούμε πώς προμηθεύονταν τα συγκεκριμένα όπλα».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και νέες συλλήψεις για την υπόθεση!

H μυστική επιχείρηση που σχεδίασε και οργάνωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛΑΣ περιελάμβανε έρευνες σε τρία σημεία ταυτόχρονα, σε Αθήνα, Πέραμα και Πειραιά.

Στο σπίτι του πρώην στελέχους βρέθηκε όπλο ενώ στα υπόλοιπα σπίτια βρέθηκαν τα εκρηκτικά. Ερευνάται αν οι τρεις θα προμήθευαν τον αντιεξουσιαστή με τις εκρηκτικές ύλες ώστε να κάνει κάποια συγκεκριμένη «δουλειά»!

Η σύλληψη του αντιεξουσιαστή δεν έγινε για τρομοκρατία αλλά για υπόθεση ποινικού χαρακτήρα!

Να σημειωθεί πως παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες ακόμα σχετικά με τα τρία άτομα. Ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για τρία μέλη των ΟΥΚ, άλλες για δύο μέλη της επίλεκτης μονάδας ενώ ο τρίτος είναι πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας ενώ άλλες για δύο αδέρφια, ένα λιμενικό και έναν εργαζόμενο σε νυχτερινό κέντρο και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων.

Γιατί ήθελαν τα εκρηκτικά;

Οι συλλήψεις ήρθαν μετά από πληροφορίες από «βαθύ λαρύγγι» ότι στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων υπήρχαν εκρηκτικά και όπλα.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ήθελαν τις εκρηκτικές ύλες, τα συγκεκριμένα άτομα και δη το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης;

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε σύνδεση του συγκεκριμένου ατόμου με την Greek Mafia καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη.

Όπως φαίνεται, μέλη της ελληνικής μαφίας έχουν ανοίξει μπροστά τους μια νέα «καριέρα» περνώντας στο οργανωμένο έγκλημα.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν αν ο αντιεξουσιαστής που συνελήφθη ετοίμαζε κάποια επίθεση για λογαριασμό ανθρώπων της «νύχτας».

Παράλληλα, ερευνάται πως κατέληξαν οι μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στα χέρια των συλληφθέντων και συγκεκριμένα ποιο άτομο ή άτομα τα προμήθευσε. Επίσης, στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο να έχουν κλέψει τα εκρηκτικά από κάποια αποθήκη του στρατού!

Σχετικά με την υπόθεση και την σχέση με την Greek Mafia ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε:

«Πάνω από 70 χρόνια φυλακή είχε το ποινολόγιο του. Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ”προμηθευτή”.

Μετά από μία μυστική επιχείρηση και ιδιαίτερες πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ στην διάθεσή της συνελήφθη το πρώην μέλος και στην κατοχή του μαζί με άλλους τρεις ποινικούς βρέθηκαν δύο τεράστια κιβώτια εκρηκτικής ύλη, ικανά να κατεδαφίσουν ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα, συν όπλα και αμπούλες».

O κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτει σχέση της υπόθεσης με την έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχει σχέση με οργανωμένο έγκλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις Έλληνες κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν 4 Έλληνες να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
χειροβομβίδα,
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,
281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
φορητός ασύρματος,
αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
5 μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,
4 σιδερογροθιές,
ρόπαλο,
φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,
αναβολικές ουσίες,
αμπούλες αερίου,
11 κινητά τηλέφωνα,
6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
εξωτερικός σκληρός δίσκος,
ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Αυτά κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ