Πυρήνες της Φωτιάς: Από ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού τα εκρηκτικά που κατείχαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχίζουν και ανοίγουν έστω και λίγο τα στόματα των τεσσάρων συλληφθέντων για εκρηκτικά και όπλα, ανάμεσα στους οποίους το πρώην αρχηγικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», δύο στελέχη των ΟΥΚ και ο δίδυμος αδερφός του ενός μέλους.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν πριν από περίπου δύο ώρες στον εισαγγελέα της Αθήνας, ωστόσο τελικά θα απολογηθούν στον συνάδελφό του στον Πειραιά καθώς κρίθηκε πως οι πράξεις έλαβαν χώρα εκεί.

Μέχρι στιγμής, οι δύο λιμενικοί δεν έχουν κάνει αποκαλύψεις σχετικά με την σχέση που τους συνδέει με τον πρώην τρομοκράτη.

Ο ένας από τους δύο μίλησε για τα εκρηκτικά αναφέροντας πως προήλθαν από ασκήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, τα μέτεφερε με σακίδιο στο σπίτι του και θα τα επέστρεφε στην υπηρεσία αλλά δεν πρόλαβε.

Πάντως, οι εκρηκτικές ύλες που βρέθηκαν δεν χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Την ίδια στιγμή, απομακρύνεται το σενάριο να έχουν κλαπεί τα εκρηκτικά από αποθήκες του στρατού καθώς από έρευνα που έγινε δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Ανησυχία προκλήθηκε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛΑΣ γι’αυτό οι συλλήψεις των τεσσάρων ατόμων έγιναν πιο γρήγορα από το κανονικό.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, εκφράστηκαν φόβοι ότι μπορεί να σχεδιαζόταν μια επίθεση γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εσπευσμένα η μυστική επιχείρηση. Σύμφωνα με πηγές, υπήρξαν πληροφορίες πως οι ΟΥΚάδες θα έδιναν εκρηκτικά στον πρώην τρομοκράτη.

Η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη και τα στελέχη της ΕΛΑΣ συγκέντρωναν όλο και περισσότερα στοιχεία ώστε να τους «δέσουν» ακόμα πιο εύκολα.

Γνωστοί στις αρχές για διάφορα αδικήματα ήταν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι.

Ο πρώην τρομοκράτης είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση και αποφυλακίστηκε το 2019.

Ο δεύτερος συλληφθείς είχε συμμετοχή σε επεισόδιο έξω από κλαμπ στο Γκάζι στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με το ieidiseis.gr. Τότε είχε έρθει στα χέρια με πελάτες του μαγαζιού μαζί με άλλα άτομα με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βγάλει πιστόλι και να πυροβολήσει σε βάρος τους, χωρίς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Παράλληλα, το ίδιο άτομο το 2018 είχε κατηγορηθεί για βιασμό στον Πειραιά.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος είναι ο ιδιώτης και δίδυμος αδερφός του δεύτερου, είχε ξυλοκοπήσει Έλληνα στο Βόλο ενώ το 2014 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα γιατί είχε στην κατοχή του εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και βολίδες τύπου «στυλό».

Τέλος, τον περασμένο χειμώνα, ο τέταρτος συλληφθείς είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και το 2012 όταν παραβίασε οδηγώντας μοτοσικλέτα το κόκκινο φανάρι τραυματίζοντας σοβαρά μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ