Η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι ένταξη της Τουρκίας περνάει από την Κύπρο (τουρκικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση για την Τουρκία, της οποίας η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται εδώ και χρόνια, προήλθε από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Δήλωση σχετικά με την Τουρκία προήλθε από τον πρόεδρο της Κύπρου, η οποία Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη Λευκωσία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση, ο Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο δρόμος για στενότερες σχέσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης περνά μέσα από την περιοχή.

«Η Κύπρος είναι ένθερμος υποστηρικτής των στενότερων σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας· τέτοιες στενές σχέσεις βασίζονται στις εξελίξεις και τη λύση του Κυπριακού», είπε ο Χριστοδουλίδης.

Ο Σταϊνμάγερ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί, είπε ότι τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία σχετικά με την Κύπρο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των γενικών σχέσεών της με την ΕΕ.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Σταϊνμάγερ είπε: «Τα κράτη μέλη θα πρέπει να στείλουν αυτό το μήνυμα στην Τουρκία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ