Τα δισεκατομμύρια ευρώ που μοιράζει φέτος η ΕΕ – η Τουρκία θα πάρει 115 εκατομμύρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διέθεσε περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στον φετινό προϋπολογισμό.

Η Επιτροπή της ΕΕ δημοσίευσε έκθεση σχετικά με το προγραμματισμένο ποσό ανθρωπιστικής βοήθειας και τις έκτακτες χορηγήσεις που θα διατεθούν το 2024.

Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια χορηγήθηκε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης θα παρασχεθούν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών της Γάζας και του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού, καθώς και της συνεχιζόμενης περιφερειακής κρίσης στη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη και τις γειτονικές χώρες.

Περίπου 346 εκατομμύρια ευρώ θα στηριχθούν σε όσους πλήττονται από μακροχρόνιες συγκρούσεις και την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική και Νότια Αφρική.

Περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την αντιμετώπιση πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και απρόβλεπτων ανθρωπιστικών κρίσεων.

Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τη στήριξη των βίαια εκτοπισμένων και υποσιτισμένων στο Σαχέλ και για την καταπολέμηση των επιδημιών.

Στη Νότια Ασία και τον Ειρηνικό, 186 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας θα δοθούν στη Μιανμάρ, το Μπαγκλαντές και τις Φιλιππίνες.

Περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση θα δοθεί στην Τουρκία, το μεγαλύτερο μέρος της για τις συνέπειες του Πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, τις επιπτώσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Δυτικών Βαλκανίων, του Καυκάσου, της συριακής κρίσης και του σεισμού πέρυσι.

111,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την Κεντρική Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Καραϊβική.

Επιπλέον, 98 εκατ. ευρώ θα μεταφερθούν σε καινοτόμα έργα και πρωτοβουλίες πολιτικής, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

1 125

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ