Απειλες του Μαξίμου πως οποιος δεν ψηφίσει θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό, εξαιρείται ο Βορίδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Σκουρη

Το Μαξίμου εκβιάζει τους υφυπουργούς ώστε να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων- Μείζον θέμα ο αριθμός των “γαλάζιων” βουλευτών που θα καταψηφίσουν!
Πρώτον, τα μέλη της κυβέρνησης που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων θα παραμείνουν στην κυβέρνηση, όπως -σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της μεταπολίτευσης απόφαση του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, όποια μέλη της κυβέρνησης καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενημέρωσε στενούς συνεργάτες του, στον ανασχηματισμό του καλοκαιριού δεν θα παραμείνουν στις θέσεις τους!

Τρίτον, από τον κανόνα αυτό εξαιρείται ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος και θα απέχει από την ψηφοφορία και θα παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό. Το γιατί είναι αυτονόητο- και σίγουρα δεν είναι θέμα ανάλυσης του συγκεκριμένου κειμένου.

Με την τακτική του αυτή, πάντως, το Μαξίμου “εκβιάζει” ουσιαστικά τους υφυπουργούς που επιθυμούν από λόγους αρχής όπως λένε να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ώστε να μην το πράξουν.

Βέβαια και ο καθένας από αυτούς θα κριθεί για το πόσο …ευλύγιστες είναι ή όχι οι αρχές που επικαλείται!

Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο αυτό πάνω από 40 “γαλάζιοι” βουλευτές φέρονται διατεθειμένοι να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει ο αριθμός εκείνων που θα καταψηφίσουν παρότι ο πρωθυπουργός τους έδειξε το δρόμο της αποχής!

dnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ