Φιάσκο Μητσοτακη με τους Αγροτες – Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαμηνύει το Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμμένει η κυβέρνηση στην στάση της απέναντι στους αγρότες και τα αιτήματα που διατυπώνουν για την επιβίωση του κλάδου τους. Οι παναγροτικοί σύλλογοι της χώρας έχουν αποσυρθεί στα κατά τόπους μπλόκα για να μελετἠσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει για τα μέτρα στἠριξης ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια.

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Η πρόταση του πρωθυπουργού απαντά στα δύο βασικά προβλήματά τους: Στο ρεύμα έχουμε μια πρόταση που αφορά το σύνολο του αγροτικού κόσμου, και δίνει ρεύμα στο όριο του κόστους, δηλαδή 9,3 λεπτά για όσους δεν έχουν οφειλές και μέχρι 11 λεπτά για όσους έχουν. Είναι σημαντικό το ότι δεν λαμβάνονται χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό για αυτήν την περαιτέρω πρόταση του πρωθυπουργού» υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης το απόγευμα της Τρίτης.

Για την πρόθεση των αγροτών να συνεχἰσουν τις κινητοποιήσεις ανέφερε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ποια θα είναι η αντίδρασή τους Είναι σημαντικό ότι μια κυβέρνηση απαντά σε αιτήματα αγροτών με την λογική των στοχευμένων παρεμβάσεων. Έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για την ΚΑΠ, όπου ο πρωθυπουργός ήταν ανοιχτός να ακούσει τα προβλήματα».

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερτόνισε: «Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια ως προς τα δημοσιονομικά δεδομένα. Ήταν μία συνολική πρόταση η σημερινή. Πιστεύουμε στον διάλογo και αυτός ο διάλογος είχε αποτελέσματα, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει με κλειστούς δρόμους. Θα ακολουθήσει ακόμα μια συνάντηση για τα προβλήματα της Θεσσαλίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ