Δεξί χέρι της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση, ο Αιγύπτιος μακελάρης της Γλυφάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δεξί χέρι της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση, ο Αιγύπτιος επιστάτης που σκόρπισε τον θάνατο στην ναυτιλιακή εταιρία European Product Carriers, στη Γλυφάδα, πόζαρε στο παρελθόν δίπλα σε πολιτικούς και καλλιτέχνες, συνοδεύοντας την επιχειρηματική οικογένεια σε τελετές καθέλκυσης πλοίων.

Ο 76χρονος που σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και
διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασσάκη, και τον πρώην καπετάνιο και υπεύθυνο του λογιστηρίου Ηλία Κουκουλάρη, διακρίνεται στο πλευρό της οικογένειας, σε στιγμιότυπα που έφερε στο φως η εκπομπή Tlive.

IMG 2189

Σε βίντεο από τελετή καθέλκυσης πλοίου το 2003, ο Αιγύπτιος φαίνεται να χαμογελάει δίπλα στον Αντώνη Βλασσάκη και τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Στην τελετή μάλιστα παραβρέθηκε και ο αείμνηστος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.

IMG 2190

Σε βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια του πλοίου «Πανόραμα» το 2011 ο Αιγύπτιος επιστάτης φαίνεται να στέκεται δίπλα στην εφοπλιστική οικογένεια, ενώ σε φωτογραφία από ταξίδι στο εξωτερικό το 2013, αποτυπώνεται άλλη μια φορά που ο εξ απορρήτων είχε συνοδεύσει την εφοπλιστική οικογένεια.

Τα ΔΣ και τα μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Αρης Ελ Μπουράι ήταν μέλος στα διοικητικά συμβούλια δύο πλοιοκτητριών μονοβάπορων εταιριών, στις οποίες ανήκουν τα δεξαμενόπλοια «ELKA GLORY» και «ELKA DELOS». Στο «ELKA GLORY» ήταν μέλος Δ.Σ. ο Αιγύπτιος μαζί με τη Δέσποινα Καρνέση και τη Μαρία Καρνέση, την οποία σκότωσε προχθές στα γραφεία του ομίλου. Στο «ELKA DELOS» ήταν μέλος Δ.Σ. μαζί με τον Σπύρο Καρνέση, του οποίου ήταν η «σκιά» του, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια, αλλά και επιστάτης στην πολυτελέστατη βίλα που διαθέτει στους νήσους Πεταλιούς στον νότιο Ευβοϊκό.

Εξάλλου, το σπίτι στο οποίο έμενε ο Αιγύπτιος στην οδό Τσιτσάνη, στη Γλυφάδα, ανήκει στον Σπύρο Καρνέση.

Αυτό, όμως, που εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα ως προς το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας είναι τα μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία είχε ο Αιγύπτιος σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως από τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία διακινήθηκε στο παρελθόν 1.500.000 ευρώ, ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόλις 1.500 ευρώ. Αντίθετα, μέχρι και σήμερα σε λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα διαθέτει 500.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξέταζαν αρχικά ως κίνητρο του εγκλήματος το γεγονός ότι είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρία. Ομως, αυτό είχε γίνει στις 31/3/2023 και είχε λάβει αποζημίωση 74.862 ευρώ.

Τι άλλαξε από τότε για να θολώσει το μυαλό του και να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να αυτοκτονήσει 11 μήνες μετά; Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων με τους οποίους μίλησε ο Αιγύπτιος λίγες ώρες πριν από το έγκλημα, αφορμή φαίνεται πως ήταν η έξωση που του έγινε από το σπίτι στη Γλυφάδα που του είχε παραχωρήσει για να ζει η μητέρα των αδελφών. Ομως, δεν πέρασε ποτέ στην κατοχή του ιδιοκτησιακά, ενώ πρόσφατα του έγινε έξωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ