Βασιλης Γραμμένος: Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι πρόοδος, αλλά επιστροφή στο μεσαίωνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, ο οποίος τάχθηκε κατά του γάμου ομοφυλοφίλων με μία ρηξικέλευθη ρητορική, που μάλιστα προκάλεσε συζητήσεις.

Ευθύνη της Δημοκρατίας είναι πρωτίστως να διαφυλάττει τα δικαιώματα του παιδιού, της γυναίκας και του αδύναμου. Με το παρόν νομοσχέδιο, υποβιβάζετε την γυναίκα στο επίπεδο του «αντικειμένου», το παιδί το μετατρέπεται σε «αξεσουάρ» και αφήνετε τον εύπορο, τον οικονομικά ισχυρό, να εκμεταλλεύεται την αδυναμία και την ανέχεια, προκειμένου να χρησιμοποιεί το γυναικείο σώμα ως «σκεύος αναπαραγωγής κατά παραγγελία», ήταν το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του.

Εξαιρετικά δυνατή όμως ήταν και η αναφορά του στην επιστολή των Ελληνίδων Φεμινιστριών, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέτετε σε κίνδυνο τα δικαιώματα των γυναικών, επαναφέροντας με μοντέρνο τεχνολογικά τρόπο το ζήτημα του ελέγχου των αναπαραγωγικών τους δυνάμεων, που οδηγεί σε εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος».

-Η αντικατάσταση του όρου «Γυναίκα» με όρους όπως «άτομα με μήτρα», «άνθρωποι με μήτρα» αποτελεί ΜΙΑ ακραία μορφή έμφυλης βίας και ευθεία επίθεση προς την βιολογική και κοινωνική υπόσταση της Γυναίκας!

«Το παρόν νομοσχέδιο όχι μόνο δεν είναι πρόοδος, αλλά συνιστά επιστροφή στο μεσαίωνα, κατέληξε ο βουλευτής», προκαλώντας αίσθηση σε όλες τις πτέρυγες της βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ