Κεραυνοί Σαμαρα: Επικίνδυνο το νομοσχέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα»

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετούμενος για το επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

«Θεμελιώδης ανατροπή του οικογενειακού δικαίου αποτελεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, λίγο πριν από τη σχετική ψηφοφορία.

«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», είπε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Και συνέχισε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, αναρωτώμενος αν «είναι αυτό σύμφωνο περί φιλίας;», με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», σχολίασε προσθέτοντας «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».

Όπως είπε: «Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα».

«Όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία…».

«Ο καθένας καταλαβαίνει που πάει το πράγμα», σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ